Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module /

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

FOLDERS PROBLEM WITH IMAGE GALLERY


Go to End
Reply


11 Posts   2602 Views

Avatar
servalman

Community Member, 211 Posts

26 March 2011 at 12:58am

Hello

I have made a clean install of ss (2.4.5) with the latest (Github) modules :
image_gallery
dataobject_manager
uploadify

The install went ok but now I have a problem :
Evrytime I create a gallery page it creates several folders in Files and images with the same name.
Now if try to change the page type or try to delete some folders I get errors occuring because it doesn't find the right folder.

I have seen post about that : http://www.silverstripe.org/dataobjectmanager-module-forum/show/13768?start=8

but since I have the latest versions of everything I don't know if it is still valid

If anyone had a clue or solution it would be great

Thank

Avatar
servalman

Community Member, 211 Posts

26 March 2011 at 2:50am

Hello

I tried several things suggested in this post :
http://www.silverstripe.org/dataobjectmanager-module-forum/show/14290?start=0

I'm sure that folders assets and under are set to 777

But I still get this error when trying to create a gallery page :

ERROR [Warning]: rename(/var/www/vhosts/jourmalintime.net/httpdocs/newsite/assets/image-gallery/New-ImageGalleryPage-2/,/var/www/vhosts/jourmalintime.net/httpdocs/newsite/assets/image-gallery/New-ImageGalleryPage/) [<a href='function.rename'>function.rename</a>]: No such file or directory
IN POST /newsite/admin/AddPageOptionsForm
Line 421 in /var/www/vhosts/jourmalintime.net/httpdocs/newsite/sapphire/filesystem/File.php

Source
======
412:             // Only throw a fatal error if *both* before and after paths don't exist.
413:             if(!file_exists($pathBeforeAbs)) throw new Exception("Cannot move $pathBefore to $pathAfter -
$pathBefore doesn't exist");
414:             
415:             // Check that target directory (not the file itself) exists.
416:             // Only check if we're dealing with a file, otherwise the folder will need to be created
417:             if(!file_exists(dirname($pathAfterAbs))) throw new Exception("Cannot move $pathBefore to
$pathAfter - Directory " . dirname($pathAfter) . " doesn't exist");
418:          }
419:          
420:          // Rename file or folder
* 421:          $success = rename($pathBeforeAbs, $pathAfterAbs);
422:          if(!$success) throw new Exception("Cannot move $pathBeforeAbs to $pathAfterAbs");
423:       }
424:       
425:       
426:       // Update any database references
427:       $this->updateLinks($pathBefore, $pathAfter);

Trace
=====
<ul>rename(/var/www/vhosts/jourmalintime.net/httpdocs/newsite/assets/image-gallery/New-ImageGalleryPage-2/,/var/www/vhosts/jourmalintime.net/httpdocs/newsite/assets/image-gallery/New-ImageGalleryPage/)
line 421 of File.php

File->updateFilesystem()
line 339 of Folder.php

Folder->updateFilesystem()
line 368 of File.php

File->onAfterWrite()
line 1056 of DataObject.php

DataObject->write()
line 91 of ImageGalleryPage.php

ImageGalleryPage->checkFolder()
line 63 of ImageGalleryPage.php

ImageGalleryPage->onAfterWrite()
line 1056 of DataObject.php

DataObject->write()
line 84 of ImageGalleryPage.php

ImageGalleryPage->checkFolder()
line 63 of ImageGalleryPage.php

ImageGalleryPage->onAfterWrite()
line 1056 of DataObject.php

DataObject->write()
line 560 of CMSMain.php

CMSMain->addpage(Array,Form,SS_HTTPRequest)
line 329 of Form.php

Form->httpSubmission(SS_HTTPRequest)
line 143 of RequestHandler.php

RequestHandler->handleRequest(SS_HTTPRequest)
line 161 of RequestHandler.php

RequestHandler->handleRequest(SS_HTTPRequest)
line 147 of Controller.php

Controller->handleRequest(SS_HTTPRequest)
line 282 of Director.php

Director::handleRequest(SS_HTTPRequest,Session)
line 125 of Director.php

Director::direct(/admin/AddPageOptionsForm)
line 127 of main.php

</ul>

Thanks

Avatar
servalman

Community Member, 211 Posts

27 March 2011 at 5:53am

Bum Bump ;)

I'm quite desperate now :[

I anyone has a clue about all this or was able to fix it because for me no miracle happened

Thanks

Avatar
servalman

Community Member, 211 Posts

27 March 2011 at 10:11pm

Hello

I'm stll stuck with my image gallery problem but still making progress:

I found that if I manually set autorisation to 777 for the folder 'new-imagegallerypage' in assets/image-gallery/new-imagegallerypage/

Then I'm able to save the image gallery page.

So again ;) any clue ?

Thanks

Avatar
servalman

Community Member, 211 Posts

28 March 2011 at 5:42am

Hello

I think i'm sure now about one thing :

Even with assets/image-gallery set to recursive 777 permissions, when the folder named after the newly created page (image gallery page) is created it's permissions are set to 775 by default.

Once I set it manually on 777 then everything goes well you can create albums (wich folders is created with 777 buy default) and save .

Does anyone have an idea of how to have the newly created folder set to 777 by default.

Thanks

Avatar
CHD

Community Member, 218 Posts

27 May 2011 at 1:59am

im having a mare with the latest version of image_gallery and ss 2.4.5
it all works fine locally, but as soon as i upload i have problems.

clicking "create image gallery page" does nothing. (emails an error to me saying: Error: Uncaught Exception: Cannot move /var/www/vhosts/cafemusicstudios.com/httpdocs/assets/image-gallery/NewImageGalleryPage-8/ to /var/www/vhosts/cafemusicstudios.com/httpdocs/assets/image-gallery/NewImageGalleryPage-10/
At line 422 in /var/www/vhosts/cafemusicstudios.com/httpdocs/sapphire/filesystem/File.php )
if i refresh, the page appears, but if i try and upload an image it throws up a server error. and emails me a very similar error message to the one above.

looks like permission issues with image_gallery creating directories?
but my whole assets directory is 777.
AND ive even tried manually creating the directories myself and giving them all 777 but it still fails.

any help?!

Avatar
warwick

Community Member, 13 Posts

7 June 2011 at 1:22pm

I am having exactly the same issues did anyone get a fix to this?

Avatar
CHD

Community Member, 218 Posts

8 June 2011 at 8:16am

yeah i got it working in the end, but i actually cant remember how!
i THINK i may have used an older version of image-gallery...

also, i deleted ALL mentions of image and image gallery in the database.
then deleted the 3 modules.

and re-installed them like this.

dataobject & uploadify
then dev/build

then image_gallery
dev/build again

now it all seems to work fine.

except for some reason uploadify is missing the 2 images in the CMS area "unlink and delete permanently" however they can easily be re-added yourself to the images folder. then referenced in the uploadify template file.

Go to Top