Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module /

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Preview: DataObjectManager module


Go to End
Reply


379 Posts   63636 Views

Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4096 Posts

1 April 2009 at 10:26am

Now that I take a closer look, that is the wrong form action. It should be admin/EditForm/field/Article/AddForm?ctf....

Hmm....

Avatar
dynamite

Community Member, 66 Posts

1 April 2009 at 12:13pm

Thanks for the wonderful module!

I am relative noob to SilverStripe (but not PHP and object oriented coding), and was wondering if anyone would like to share some tips and/or code on utilizing the DataObjectManager into the front-end templates? I would like to create a gallery, organized by category, and I have it all working from the CMS, but am pretty directionless for the next step.

Thanks in advance!

Avatar
Howard

Community Member, 215 Posts

1 April 2009 at 1:10pm

Hi Dyamite, you would probably be best starting with the Image Gallery module UncleCheese has written to go on top of the DataObjectManager module.

Thread: [url]http://www.silverstripe.org/all-other-modules/show/250910[/url]
Module: [url]http://www.silverstripe.org/imagegallery-module/[/url]

Avatar
dynamite

Community Member, 66 Posts

1 April 2009 at 2:07pm

Edited: 01/04/2009 2:07pm

Perfect, that does help! Also, in case anyone else is looking for basic info on images in templates/resizing, I also found the following link very helpful as well: http://doc.silverstripe.com/doku.php?id=imageupload

Avatar
cmswarrior

Community Member, 13 Posts

2 April 2009 at 7:07am

Hey Guys,

I was hoping someone could help me figure out the little problem i have with the DataObjectManager Module.

The problem is this: whenever i use the DataObjectManager, it displays the data but without any styling( css and js) in browser. I installed it following the instructions in the doc. Am using a Mac OS X 10.5. Tested it with ff3 and safari and still get the same result.

Pls check out the attached image.

Any tips will be definitely appreciated.

Great Work Uncle Cheese!.

Attached Files
Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4096 Posts

2 April 2009 at 7:11am

Try changing line 54 of DataObjectManager.php

      Requirements::css('dataobject_manager/css/dataobject_manager.css');

Maybe you've got some funky pathing going on? One thing you could try:

      Requirements::css(Director::absoluteURL('dataobject_manager/css/dataobject_manager.css'));

Avatar
Howard

Community Member, 215 Posts

2 April 2009 at 11:15pm

Hi UncleCheese,

I had a bit of a problem tonight when showing the client the site - in all of the popups a generic "page cannot be found" page was shown (see attached). They were using IE7 on Vista, another two people also using IE7 got the same error however it works for me in FF, Safari and even when I tested in IE7. What do you think could be causing the error? I am meant to be meeting again with them tomorrow night so I am hoping to work it out tomorrow - any nudges in the right direction/patches would be awesome :)

Thanks

Attached Files
Avatar
cmswarrior

Community Member, 13 Posts

3 April 2009 at 2:40am

Hey UncleCheese,

Thanks! for a point in a right direction, the problem was the name of the module folder. Once i renamed it to dataobject_manager, it now displays as it should. Silly error on my path.

Two new issues have raised there ugly heads; one with ManyManyDataObjectManager and the other is a general CTF question.

Whenever i use the ManyManyDataObjectManager, it does not display the title of the object, but instead it shows "#1"(which is the id of the object). But when i use ManyManyCTF it displays the title as it should.

The other question is; how can i limit the objects shown to only the objects associated with the page, currently it shows everything then adds a check mark to the object if it is associated with the page. Can't use filter cause the field am trying to filter is in the bridge table. I am guessing i will have to use a join clause, but still not sure of how to go about it.

This questions are open to anyone who can help!

Thanks!

Go to Top