Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

mixing dataobjectmanager with complextablefield breaks ctf


Go to End
Reply

10 Posts   2291 Views

Avatar
schellmax

17 May 2009 at 9:01am Community Member, 126 Posts

hi
i just noticed paging ('view next 10') is not working any more in one of my complextablefields. instead of paging (which should be an ajax request), a new html page is opened containg the unstyled ctf. same for the 'view' action.
inside the 'getCmsFields' function i'm also using a dataobjectmanager - when i leave it out, my ctf is working again.

unfortunately, i can't replace the ctf with a dom (see http://silverstripe.org/dataobjectmanager-module-forum/show/260716)

maybe someone can help here, first time i'm having problems with this otherwise awesome module...

Avatar
UncleCheese

17 May 2009 at 12:53pm (Last edited: 17 May 2009 12:53pm), 4085 Posts

Yeah, I have tested DOM with a CTF running concurrently and I've had a fair amount of success. It doesn't surprise me that it's breaking, though. There's a lot of exposure to Javascript conflicts.

Your HasOneDataObjectManager bug is one I'm aware of, but still haven't figured out. The quick fix is to change the Title field to something like Name, and it will work fine.

Avatar
schellmax

17 May 2009 at 7:45pm Community Member, 126 Posts

thanks for your response. is there some ticket system for dom? would be nice to have milestones for dom in open.silverstripe.org - now that it has its own forum... ;-)

as you suggested, i tried using a name field for HasOneDataObjectManager, and yes, the content shows up - but the layout is still broken. annoying i can't upload files here, so i used my flickr account:
see http://farm3.static.flickr.com/2139/3538394898_d04abfedb0_o.jpg

Avatar
UncleCheese

18 May 2009 at 3:44am 4085 Posts

Wow. Browser/OS?

Avatar
schellmax

18 May 2009 at 6:03am Community Member, 126 Posts

vista / firefox 3. same on ie7

Avatar
UncleCheese

18 May 2009 at 8:49am 4085 Posts

Can you confirm that the layout is not broken when using a standard DataObjectManager? I have a feeling it's the radio button that is causing that.

Avatar
schellmax

18 May 2009 at 7:48pm Community Member, 126 Posts

simple dom is doing fine.
i compared the html of both dom and hasone-dom and found a class missing in hasone-dom:

dom

<div style="width: 100%;" id="list-holder" class="list column1">

hasone-dom

<div style="width: 100%;" id="list-holder" class="column1">

see the missing 'list' class in hasone-dom? when i set it in the hasone-dom using firebug, everything's fine again!
do you have an idea / could you give me a hint where to look for this in the source?

Avatar
UncleCheese

19 May 2009 at 2:34am 4085 Posts

Are you sure you're on the latest version? I'm looking at the source on line 39 of RelationDataObjectManager and I have:

<div class="list column{$Headings.Count}" id="list-holder" style="width:100%;">

Go to Top