Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

E-Commerce Modules /

Discuss about the various e-commerce modules available:
Ecommerce, SS Shop, SilverCart and SwipeStripe
Alternatively, have a look the shared mailinglist.

Moderators: martimiz, Nicolaas, Sean, frankmullenger, biapar, Willr, Ingo, Jedateach, swaiba, simon_w

not receiving a receipt, plus how to change order status


Reply


6 Posts   1117 Views

Avatar
hc

Community Member, 6 Posts

14 December 2012 at 1:55am

hi there, i have a few questions, hopefully they're simple ones...

a programmer has developed a site for me (for a client) and we've got it to the point where we're testing the payment gateway. once a test payment has been approved, I (as the buyer) am not receiving any email notification that payment has been successful. does the notification not occur while testing? Within the CMS under Shop > Process, if i go to edit the 'send receipt' line the 'send receipt to customer' checkbox is checked (if i click on the magnifying glass rather than edit though, it says 'send receipt to customer' followed by 'No'... am not sure why this is, but could it explain why i'm not getting an email?)

also, does my client (so the folks with the shop) get a copy of the receipt? where is it that the info can be found telling silverstripe which email address to send it to (could the programmer have set this up?). currently no receipt is being sent to them (the client) while doing test purchases. if i look under 'Sales' and search for a 'Has payment - yes', then click on one of my test transactions, the 'print invoice' link at the bottom does nothing, just takes me to the shopping cart page of the website itself. any thoughts on how i get it to actually bring up some kind of printable invoice for my client? this question is based on the fact that i haven't seen a receipt and am not sure if a receipt would be ok for them to use for tax purposes.

all payment statuses say 'pending' for my test ones. is this right? is it possible for me to delete them so it's tidy for when the site goes live? (no red cross under the 'log' tab). also, is it possible to delete any of the 'has payment - no' records?

lastly, how do i change an order to 'success'?

if there's documentation somewhere about this, please do point me there, i think some of these are probably basic questions only am just not sure where to look.

thanks very much for any thoughts and help anyone may be able to offer.

Avatar
Jedateach

Forum Moderator, 232 Posts

14 January 2013 at 12:15pm

Hello, I'm just following up how you've got on with this problem. Have you managed to resolve it?

Avatar
hc

Community Member, 6 Posts

23 January 2013 at 6:23pm

hi there jedateach,
not completely resolved as yet (sorry for delay, i forgot to subscribe to this topic to get a notification of a response to my post).
i've got to a point where within the CMS under Shop > Process, the 'send receipt' line definitely has the checkbox checked.
(if i click on the magnifying glass rather than edit though, it says 'send receipt to customer' followed by 'No'...)
When someone (for now it's me) makes a purchase, i'm not managing to get it to send a receipt. i'm in the 'sales' section now, have sorted by 'has pay', clicked on a purchase i've made, then clicked on the 'next' tab. down the bottom in the dropdown i select 'confirm', then clck on 'save'. next i click on the green '+' button and say that yes, money is in the bank. click on 'save' again.
then i would think that at the bottom i should now choose 'send receipt' from the dropdown, only nothing happens when i save it. no receipt comes to me, nothing gets added to the list under 'action next stop', no emails show as having been sent in the 'emails' tab...?
any help greatly appreciated.

Avatar
Jedateach

Forum Moderator, 232 Posts

24 January 2013 at 5:07pm

Edited: 24/01/2013 5:07pm

Hello,

It appears you are using a SilverStripe ecommerce module that is not the 'shop' module. My shop module does not have a 'shop' section in the CMS, as you have stated. I'm assuming you are using the 'ecommerce' module.

You'll want to follow up the maintainer of that module to get an answer to your question: [url=http://www.silverstripe.org/ForumMemberProfile/show/458]Nicolaas[/url]

regards,
Jeremy

Avatar
hc

Community Member, 6 Posts

30 January 2013 at 1:50pm

thanks for your reply Jeremy. we're slowly getting there, think it might be a problem with the payment gateway as it works fine when using testing credit card details, not working when it's 'real' though.
thanks again.

Avatar
Acrisc

Community Member, 1 Post

6 February 2013 at 9:53pm

Edited: 06/02/2013 11:31pm

And yet what an e-commerce module do you use on your website?

______________
[url=http://www.cs-cart.com/]CS-Cart[/url]