Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

E-Commerce Modules /

Discuss about the various e-commerce modules available:
Ecommerce, SS Shop, SilverCart and SwipeStripe
Alternatively, have a look the shared mailinglist.

Moderators: martimiz, Nicolaas, Sean, frankmullenger, biapar, Willr, Ingo, Jedateach, swaiba, simon_w

E-Commerce 0.6 beta 1 released


Reply


108 Posts   20645 Views

Avatar
boombox

Community Member, 44 Posts

9 October 2009 at 3:09pm

Hi is there a working verison of Paymate Payment code for eCommerce 0.6 and Payment 0.1 modules
The PaymateExpressPayment method supplied by RICP (attached) provides getting a single error on Checkout page
Bad class to singleton() - PaymateExpressPayment

_config settings to add to ecommerce/_config.php

#################
//Define which payment methods your site uses.
Payment::set_supported_methods(array(
'PaymateExpressPayment ' => 'Credit Card',
'ChequePayment' => 'Cheque'
));

// Paymate Account Details
PaymateExpressPayment::SetMerchantId("yourAccountID");
// Use _ONE_ of the following Paymate URLs
// PaymateExpressPayment::SetPaymateUrl("https://www.paymate.com.au/PayMate/ExpressPayment");      // Set Paymate to use LIVE site
PaymateExpressPayment::SetPaymateUrl("https://www.paymate.com.au/PayMate/TestExpressPayment");   // Set Paymate to use TEST site

#################

Thanks for assistance

Attached Files
Avatar
Pranil

Community Member, 17 Posts

18 October 2009 at 9:10pm

Hey guys having some problems with the module. Installed the payment and ecommerce modules, and am runniing ss version 2.3.3. I can't seem to get any products showing on the top level or category pages. Checked out the backend and products are all set to be purchaseable, have prices and are assigned to product groups. Is there something i'm missing? Link to page is http://www.silverstripe.ctsdemo.co.nz/example-product-group/. Cheers.

Avatar
xyzed

Community Member, 1 Post

30 October 2009 at 2:20pm

I'm having the same problem as Pranil (SilverStripe v2.33)... No products are showing under the products page:

http://img692.imageshack.us/img692/9379/silverstripeecom2.png

I am using XAMPP Lite v1.7.2:

http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html#646
(Apache 2.2.12 (IPv6 enabled), MySQL 5.1.37, PHP 5.3.0)

What is odd is that it has worked once before which means is has installed successfully ~ 1 in 10 times.

Any help/suggestions would be awesome...
Cheers

Avatar
danqxx

Community Member, 14 Posts

4 November 2009 at 3:06pm

Same as Pranil and xyzed. 2.3.3 and .6
products not showing is main problem but there are other peculiarities as well. Any help would be appreciated.

Avatar
danqxx

Community Member, 14 Posts

4 November 2009 at 3:28pm

So after doing some digging around I found that my display problem was template related. I am using a custom theme for ecomerce and it references a control not written into .6 ProductGroup.php. so i copied the method out of the .52 class and that restored functionality. not really an appropriate fix but seeing as how it is beta stage anyway i thought wth.
The function i copied is called ChildProducts()
Hope this helps someone.

Avatar
ajaycr

Community Member, 2 Posts

20 November 2009 at 12:42am

Edited: 20/11/2009 12:53am

Hello I am Ajay,

I downloaded the Ecommerce 0.6 beta 1 release and the Payment0.1 beta modules and built it on Silverstripe 2.3.3 Stable release. I wanted to add PayPal Integration to the same and I added the following lines of code in mysite/_config.php file.

Payment::set_supported_methods(array(
'PayPalPayment' => 'Credit Card (Paypal)'
));

It added the PayPal option in Checkout Page. But Now I need help in configuring the PayPal variables line $setPayPalRealAccount;, $setPayPalTestAccount;, $setPayPalUseTestAccount; etc., as mentioned in payment/code/PayPalPayment.php. Please help in and let me know where should i add valuses for these variables.

Thanks in Advance

Avatar
Nickt

Community Member, 43 Posts

24 November 2009 at 4:47pm

Hi, i installed this new module, but now my products are not showing up, please help

Avatar
danqxx

Community Member, 14 Posts

25 November 2009 at 8:29am

Hi Nickt,
See if my post above helps. You will need to have the stable .52 ecommerce to copy the function.