Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

E-Commerce Modules /

Discuss about the various e-commerce modules available:
Ecommerce, SS Shop, SilverCart and SwipeStripe
Alternatively, have a look the shared mailinglist.

Moderators: martimiz, Nicolaas, Sean, frankmullenger, biapar, Willr, Ingo, Jedateach, swaiba, simon_w

Paypal Integration NOT working...


Reply


28 Posts   7096 Views

Avatar
Dynamic

Community Member, 18 Posts

1 August 2009 at 3:05am

Upgrading to 2.3.3rc2 worked for me as well. Still had to do quite a bit of hacking around with info I found in the forum, but the SS upgrade fixed the original problem I was having.

Thanks for the help everyone!

Avatar
Patrick

Community Member, 11 Posts

1 August 2009 at 3:29am

I imagine I'm missing a step here, but is there anything I need to do to make the "order complete" page show that payment through paypal was successful? As it is now it shows "Failure", even though the transaction went through.

Thanks,

P.

Avatar
ryanwachtl

Community Member, 46 Posts

1 August 2009 at 3:43am

Patrick,

I was able to complete a PayPal payment and SilverStripe recorded the payment as 'Order Successful' in Admin Reports and 'Success' in Payment Status under Customers Account.

I will play around with more this evening and see if I can reproduce a 'Failure' in Payment.

Avatar
ryanwachtl

Community Member, 46 Posts

1 August 2009 at 1:37pm

Patrick,

Sounds like the Payment is not coming back as 'Completed' when returning from PayPal.

I could only duplicate this by completing a transaction in sandbox.paypal with a test account that had 'Payment Review' set to 'enabled'. It should complete if this is changed to 'disabled'.

Not sure if this helps you at all. Are you using a live account or a test account in the sandbox?

Avatar
Patrick

Community Member, 11 Posts

1 August 2009 at 2:51pm

Hmm... interesting... all of a sudden Wamp's Apache server started to crash on returning from PayPal (sandbox). After trying a couple of different things I updated my Wamp server to the latest version and now it works perfectly, including showing successful transactions.

Thank you, Web Architect, for the time you put into this. I really appreciate it and your input!

P.

Avatar
datago

Community Member, 5 Posts

2 August 2009 at 5:21pm

updating to silverstripe 2.3.2rc4 didn't make any difference to my situation
i haven't tried with anything other than a live account
not really sure where to go from here

any other suggestions??

thanks!

Avatar
ryanwachtl

Community Member, 46 Posts

2 August 2009 at 7:06pm

datago,

Try this build: http://www.silverstripe.org/assets/downloads/SilverStripe-v2.3.3-rc2.tar.gz

Avatar
Patrick

Community Member, 11 Posts

3 August 2009 at 1:25am

You should also sign up for a sandbox paypal account to do your testing:

http://developer.paypal.com

You can create any number of any kind of accounts that will not do real transactions but will interact with SilverStripe (or any other application) the same way live accounts would.

Good luck,

P.