Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Form Questions /

DataObject Question


Reply


2 Posts   1161 Views

Avatar
ttyl

Community Member, 114 Posts

18 November 2009 at 8:09am

Edited: 18/11/2009 8:10am

I've gotten some strange behavior trying to put a ManyManyComplexTableField into a DataObject. When I put in the following code and try to create a new entry I just get a blank box and my PHP logs say "Call to a member function MyUnits() on a non-object in /Applications/MAMP/htdocs/ss_clean/sapphire/forms/HasManyComplexTableField.php" - but when I try to edit an existing record I get the table I want but nothing gets saved when I updated even though it says it went through.

class Person extends DataObject {

   static $db = array(
      'FirstName' => 'Text',
      'LastName' => 'Text',
      'Role' => 'Text',
      'Email' => 'Text'
   );

static $has_one = array(
   'HeadShot' => 'Image',
);

   static $many_many = array (
      'MyUnits' => 'Unit'
   );

   function getCMSFields_forPopup() {
      $fields = new FieldSet();

      $fields->push( new TextField( 'FirstName', 'First Name' ) );
      $fields->push( new TextField( 'LastName', 'Last Name' ) );
      $fields->push( new TextField( 'Email' ) );

      $fields->push(new DropdownField('Role', 'Role', array(
            'Alumni' => 'Alumni',
            'Faculty' => 'Faculty',
            'Staff' => 'Staff',
            'Student' =>'Student'
         )), 'Content'
      );
      
      $fields->push(new ImageField('HeadShot'));
      
      $fields->push(new ManyManyComplexTableField(
         $this,
         'MyUnits',
         'Unit',
         array('Name' => 'Unit Name')
      ));
      
      return $fields;
}

---

so when I take out the "push->(new ManyMany..." I can create a new record, but when I put it back in it only shows on edit - but nothing gets saved. I'm not sure if I'm explaining this clearly as I'm honestly confused...

Avatar
ttyl

Community Member, 114 Posts

18 November 2009 at 8:27am

realized this was the wrong forum - moved question to here: http://silverstripe.org/data-model-questions/show/273608?showPost=273608