Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Forum Module /

Discuss the Forum Module.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

no luck installing any of the modules


Reply


3 Posts   1018 Views

Avatar
markus7258

Community Member, 4 Posts

3 August 2009 at 3:33pm

Hi,

I just successfully installed the new version of the SilverStripe CMS - 2.3.2 .

But have no luck installing the userforms-v0.2.0 module.

I follow the procedure of installing the module.
1. Extract the tar.gz
2. Copy everything in the root of the silverstripe dir
3. then run the www.nameofmysite.com/db/build/ and it give me this message:

Creating database tables
# PageComment
# SiteTree
# Email_BounceRecord
# QueuedEmail
# File
# Group
# LoginAttempt
# Member
# MemberPassword
# Permission
# Widget
# WidgetArea
# Page
# GhostPage
# ErrorPage
# RedirectorPage
# VirtualPage
# Image
# Folder
# Image_Cached

Creating database records
# PageComment
# SiteTree
# Email_BounceRecord
# QueuedEmail
# File
# Group
# LoginAttempt
# Member
# MemberPassword
# Permission
# Widget
# WidgetArea
# Page
# GhostPage
# ErrorPage
# RedirectorPage
# VirtualPage
# Image
# Folder
# Image_Cached

looking at the file, seem the FORM is not installed.

Can anyone help me? What Im missing in installing module?

Thanks

Avatar
joshy

Community Member, 57 Posts

5 August 2009 at 5:42am

Hiya,

All the userforms stuff should be in a folder (in the root of the silverstripe directory) called 'userforms'.

You should then use dev/build not db/build (it is depreciated).

Once you've done the dev/build and have flushed, (?flush=1 on the end of a url) you can then go to the admin and create a new page with the correct page-type (something like UserDefinedFormPage).

Does this help?

Avatar
markus7258

Community Member, 4 Posts

8 August 2009 at 2:01am

it works. Thank you very much.