Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Blog Sidebar goes Missing, WHERES IT GONE?


Reply


1117 Views

Avatar
Jarrow

Community Member, 4 Posts

18 December 2009 at 1:19am

I followed the instructions @ http://doc.silverstripe.org/doku.php?id=widgets on how to install a widget on other pages. So in page.php I changed:
...............................................................................................
class Page extends SiteTree {
   public static $db = array(
   );
   public static $has_one = array(
   );   
}
...............................................................................................

to

...............................................................................................
class Page extends SiteTree {
   public static $db = array(
   );   
    static $has_one = array(
   "Sidebar" => "WidgetArea",
);   
function getCMSFields() {
   $fields = parent::getCMSFields();
   $fields->addFieldToTab("Root.Content.Widgets", new WidgetAreaEditor("Sidebar"));
   return $fields;
}
}
...............................................................................................

This works and I am able to add widgets on pages by using $Sidebar but the blog widgets have now dissapeared? Any ideas anyone?