Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

SS 2.4 beta2. PostgreSQL and UserForms


Go to End
Reply


10 Posts   2248 Views

Avatar
nomen

Community Member, 52 Posts

18 March 2010 at 10:45pm

Edited: 18/03/2010 10:46pm

Hi all:

I´m doing some testing on SS 2.4 beta2 with PostgreSQL.
Installation goes OK.
To add user forms I downloaded the module.
After the dev/build , apparently all went well, but I read somewhere that needed to upgrade to the latest version of user forms to make it work SS2.3 or higher. So, I downloaded latest trunk (userforms-trunk-r100973).
The dev/build gives me an error renaming a table.
I think in PostgreSQLDatabase.php function renameTable, the line:
$this->query("ALTER TABLE \"$oldTableName\" RENAME \"$newTableName\"");
should be
$this->query("ALTER TABLE \"$oldTableName\" RENAME TO \"$newTableName\"");

OK. This solve the problem for me. Now dev/build is OK.
Then I make dev/tasks/UserFormsMigrationTask with no problems.
The problem is that, in admin panel, I can´t see the new PageType: 'User Defined Form'.

Any idea about this?

Avatar
motly

Community Member, 4 Posts

20 March 2010 at 1:09am

Edited: 20/03/2010 1:12am

I think I get a similar issue too. (2.4.0-beta2, mysql)

In the CMS admin if I click on any "UserDefinedForm" page I get a javascript alert pop up with the source of my "Page not found" page. After clicking OK on the alert box i get a red "error loading page" message in the CMS.

In the draft/published versions the user defined forms work fine.

Any help appreciated.

Avatar
nomen

Community Member, 52 Posts

21 March 2010 at 2:34am

Edited: 21/03/2010 2:35am

Maybe there are two errors....
First of them is related to Postgres, where is not correctly added UserDefinedForm to database.
The second one is creating a new User Defined Form.
¿Maybe it is not tested User Defined Forms in SS 2.4 beta2?

I have open a tickep for the problem of renaming table http://open.silverstripe.org/ticket/5241

Avatar
nomen

Community Member, 52 Posts

23 March 2010 at 4:33am

Edited: 23/03/2010 4:33am

Definitively something is bad with PostgreSQL and UserForms.
I have create a MySQL based project with 2.4.beta2 and installed UserForms without problems...
I will continue with this because my client needs PostgreSQL but I´m lost...

Avatar
Geoff

Core Development Team, 8 Posts

23 March 2010 at 1:33pm

Hi everyone,

I have just committed a large number of fixes for modules running on the 2.4 branch of SilverStripe. These fixes specifically addressed Postgres support issues.
I've taken a quick look at the user forms module, and it appears to work.

Thanks,
Geoff

Avatar
nomen

Community Member, 52 Posts

23 March 2010 at 10:12pm

Edited: 23/03/2010 10:17pm

It does not work for me.
Some info:

  • PHP 5.1.6
  • Postgres 8.3
  • postgresql-trunk-r101403
  • userforms-trunk-r101443

I install a clean SS 2.4 in PostgreSQL.
I add userforms, run www.misite.com/dev/build and see messages from database table creation with no errors.
In admin, I can´t see User Defined Forms in page type.
Could be a problem with the PHP version? I will try to test it in another server...

Avatar
Geoff

Core Development Team, 8 Posts

25 March 2010 at 2:56pm

There may be some issues with PHP 5.1.6. If you get this working on another version (5.3 for instance) then please let us know and we'll see where the problem is.

Geoff

Avatar
nomen

Community Member, 52 Posts

26 March 2010 at 11:11pm

Edited: 27/03/2010 3:58am

Hi all:
I try to install SS in Fedora 12 to test it.
The problem is that I cant install it.
The installer stops without errors (I only can read "PHP 5 is required" in page title):

I am now running through the installation steps (this should take about 30 seconds)

If you receive a fatal error, refresh this page to continue the installation

* Setting up 'mysite/_config.php'...
* Setting up /var/www/html/ss24fedora/mysite/_config.php
* Building database schema...

Environment:
- SS 2.4.0 beta 2
- Postgres module: postgresql-trunk-r101736.
- Apache 2.2.14
- PHP 5.3.2
- Postgres 8.3 working in a remote server.
- SE linux disabled
- I have create the silverstripe-cache directory. It works because there are files created.
- gd2, mysql, hash, mbstring modules loaded
.httacces files are in their place.
Directory config is:

<Directory /var/www/html/ss24fedora>
   Options FollowSymLinks SymLinksifOwnerMatch
Options All
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>


Any idea what Iḿ doing bad?

Go to Top