Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Admin Login Form Issues


Reply

8 Posts   1993 Views

Avatar
pream

2 June 2010 at 3:56am Community Member, 6 Posts

I'm sorry if this is somewhere else but I've been looking all over for the answer

I'm developing a theme right now and all of a sudden I can't access the admin section

www.mysite.com/admin

That goes to the homepage, someone somewhere said to not remove <% base_tag %>

That was the only solution I found to it, but basetag is still there and its not working, I am ripping my hair out

Thank You for your Help

Pream T.

Avatar
Willr

2 June 2010 at 1:41pm Forum Moderator, 5511 Posts

Has anything could have changed on your environment which could have changed the data?

You can hard code a member account by putting the following in your mysite/_config.php file

Security::setDefaultAdmin('admin', 'password');

Avatar
pream

3 June 2010 at 5:19am Community Member, 6 Posts

It's not a password issue, it's that I can't get to the login page

If i can get to the login form I will have no problem logging in

Avatar
pream

3 June 2010 at 5:19am (Last edited: 3 June 2010 5:21am), Community Member, 6 Posts

Also, I tried to keep as much the same as possible, I am not sure about anything changing

Avatar
pream

3 June 2010 at 5:28am Community Member, 6 Posts

I also want to note that when I go to

www.mysite.com/admin

the title changes to login but the actual page I am seeing is the homepage

Avatar
pream

3 June 2010 at 5:44am Community Member, 6 Posts

The Issue is in my theme, when I changed the theme to black candy, I got the admin login screen

By the way: It's a theme I'm developing from scratch

So i guess the question is how to incorporate an admin login page into my theme

Avatar
Juanitou

3 June 2010 at 10:07pm Community Member, 323 Posts

Try adding $Form to the generic Page.ss template.

Hope it helps,
Juan

Avatar
pream

4 June 2010 at 7:13am Community Member, 6 Posts

Thanks it worked