Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

CHARACTER SET 'utf8' error


Go to End
Reply


15 Posts   3614 Views

Avatar
sajok

Community Member, 82 Posts

2 April 2011 at 11:20am

Edited: 02/04/2011 11:22am

Hello,

I'm using SS 2.4 and I have set the _config.php file to send errors to my email. All websites are working just fine but I frequetly receive this character set related error:

Error: Couldn't run query: SET CHARACTER SET 'utf8'
At line 525 in /home/perlesah/public_html/sapphire/core/model/MySQLDatabase.php

user_error(Couldn't run query: SET CHARACTER SET 'utf8' ,256) line 525 of MySQLDatabase.php MySQLDatabase->databaseError(Couldn't run query: SET CHARACTER SET 'utf8' | ,256) line 123 of MySQLDatabase.php MySQLDatabase->query(SET CHARACTER SET 'utf8') line 60 of MySQLDatabase.php MySQLDatabase->__construct(Array) line 97 of DB.php DB::connect(Array) line 121 of main.php

I have this in _config.php :

MySQLDatabase::set_connection_charset('utf8');

any idea what do to fix this?

thanks

Avatar
Wade

Community Member, 6 Posts

27 April 2011 at 3:27pm

I get this error alot as well. Anybody know anything about it?

Avatar
AdamJ

Community Member, 145 Posts

16 May 2011 at 12:30pm

I've been experiencing the same error, but it appears its only when a search engine spider hits the site, normal browsing appears fine...

Avatar
DNA

Community Member, 24 Posts

27 May 2011 at 12:14pm

Also getting the error, but intermittently. Currently unsure if it's because of spiders as AdamJ above.

Avatar
AdamJ

Community Member, 145 Posts

6 July 2011 at 1:32pm

Has anyone found a solution to this issue? Or any SS devs care to weigh in on some possible issues at play?

Avatar
SheaDawson

Community Member, 46 Posts

31 August 2011 at 1:27pm

I'm getting these error too... anyone?

Avatar
oleze

Community Member, 65 Posts

14 December 2011 at 4:47am

I'm still getting this error. Did anybody solve it?

Avatar
sajok

Community Member, 82 Posts

14 December 2011 at 4:55am

no, since I posted this thread I still receive these messages..

Go to Top