Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Unicode in templates


Reply


2 Posts   1004 Views

Avatar
Imbrondir

Community Member, 13 Posts

12 May 2011 at 9:16pm

Edited: 12/05/2011 9:17pm

I'm writing primarily a Norwegian site but writing the special Norwegian characters "ÆØÅ" inside templates doesn't work. Some question marks appears where the characters arrives. It works writing in the CMS editor to the database and then displaying, however in templates no. Is unicode in templates impossible?

My _config.php:

MySQLDatabase::set_connection_charset('utf8');

//test setting charset:
ContentNegotiator::set_encoding('utf8');

// This line set's the current theme. More themes can be
// downloaded from http://www.silverstripe.org/themes/
SSViewer::set_theme('blackcandy');

// Set the site locale
i18n::set_locale('nb_NO');

//set default language
Translatable::set_default_locale('nb_NO');

//Set languages to use
Translatable::set_allowed_locales(array(
   'nb_NO', //Norwegian bokmal
   'en_US', //US english
   )
);

Object::add_extension('SiteTree', 'Translatable');
Object::add_extension('SiteConfig', 'Translatable'); //2.4 or newer only

// enable nested URLs for this site (e.g. page/sub-page/)
SiteTree::enable_nested_urls();

Avatar
ayyurek

Community Member, 41 Posts

14 May 2011 at 12:44am

Which editor do you use? Try to use Notepad++ and be sure that .ss files are having encoding 'UTF-8 without BOM'. Silverstripe has no problem with unicode characters.