Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Blank Page


Reply


5 Posts   1096 Views

Avatar
Veronique

Community Member, 1 Post

14 July 2011 at 12:49pm

Hi. I am following the tutorial for beginners. I keep getting a blank page for admin and all the pages in my site. I am using Mac OS X 10.5.3 and SilverStripe-v2.4.5. Tried ?flush=1 and dev=1 but made no difference. In my MAMP php error log it says [14-Jul-2011 10:39:58] PHP Parse error: syntax error, unexpected '<' in /Applications/MAMP/htdocs/silverstripe/SilverStripe-v2.4.5/mysite/_config.php on line 9. When I look at this _config.php page I cannot find the error. This is the code - line 9 is <p>&nbsp;</p> -

<?php

global $project;
$project = 'mysite';

global $databaseConfig;
$databaseConfig = array(
   "type" =>
<p>&nbsp;</p>

<p>'MySQLDatabase',
   "server" => 'localhost',
   "username" => 'root',
   "password" => 'root',
   "database" => 'SS_mysite',
   "path" => '',
);

MySQLDatabase::set_connection_charset('utf8');</p>
<p>Director::set_environment_type(&quot;dev&quot;);</p>
<p>// This line set's the current theme. More themes can be
// downloaded from http://www.silverstripe.org/themes/
SSViewer::set_theme('tutorial');

// Set the site locale
i18n::set_locale('en_NZ');

// enable nested URLs for this site (e.g. page/sub-page/)
SiteTree::enable_nested_urls();</p>
<p>&nbsp;</p>

Grateful for any help!

Avatar
Chris_Bryer

Community Member, 35 Posts

14 July 2011 at 2:41pm

check your php.ini file and make sure display_errors is on.

another option is to check your errors log.

-Chris

Avatar
Bruce B

Community Member, 147 Posts

14 July 2011 at 7:01pm

Veronique,
somehow, a stack of html tags have ended up in your _config.php file. That is what is causing the problem. You may have opened this file in some program that thought it was a web page and tried to format it.

Find a clean version of _config.php and try again.

If you don't have a decent text editor, grab Text Wrangler (free) from the App store. If you are serious, go for its big brother BBEdit. You will need something like this to do your file editing.

Avatar
Veronique1

Community Member, 2 Posts

17 July 2011 at 1:41pm

Thanks Bruce

I opened the file in dreamweaver so I guess it placed the html tags in it. I'll get the programs you mentioned and try again with a fresh config file . Thanks again for your help. I'm familiar with css and html but as you can see new to php. (Im veronique but could not sign in again under that name so had to reregister name to veronique1)

Avatar
Veronique1

Community Member, 2 Posts

17 July 2011 at 1:44pm

Hi Chris

Thanks for you quick reply. I am using the error logs in my MAMP application. So I can view them. But I will try your suggestion too. Thanks again for you help. (Im veronique but could not sign in again under that name so had to reregister name to veronique1)