Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Weird anomaly....


Go to End
Reply


14 Posts   1274 Views

Avatar
wilsonStaff

Community Member, 142 Posts

28 September 2011 at 8:08am

I will check that with the owner of the server. What to say exactly?

Alongside, wouldnt that rights permissions have the same effect when i insert images manually (FTP Client) into /assets and insert them manually (using TinyCME HTML editor)?

Are those two affected differently by /assets rights
OR
am i right presuming that SS is using different permissions settings than the FTP CLient i am using to place my .ss, .css, .js etc??

Thanks!

Avatar
wilsonStaff

Community Member, 142 Posts

29 September 2011 at 4:00am

Server owner confirmed that i have ALL PREVILEGES.

So, do i have to reinstall SS? Must be another way?

Avatar
Invader_Zim

Community Member, 141 Posts

29 September 2011 at 4:36am

Edited: 29/09/2011 4:37am

Hi wilsonStaff,

you wrote "- if i use the FIles Manager, i can see the images listed, but when i click on the name to visualize them, it says Server Error 500."

Maybe there are some issues with the .htaccess file in your /assets directory...
Have a look at this thread here: [url]http://www.silverstripe.org/general-questions/show/14909[/url]

Cheers,
Christian

Avatar
wilsonStaff

Community Member, 142 Posts

29 September 2011 at 1:55pm

Maybe there are some issues with the .htaccess file in your /assets directory...
Have a look at this thread here: http://www.silverstripe.org/general-questions/show/14909
- - -

Hi, did that. Worked to a certain limit... From my test, i can only load .jpg images, ni .gif nor .png.

Is that normal? I wouldnt think so. Do i have to again modify any SS file?

Thanks!

Avatar
Invader_Zim

Community Member, 141 Posts

29 September 2011 at 9:33pm

No, that's not normal...
I'm using this [url=https://github.com/silverstripe/silverstripe-installer/blob/master/assets/.htaccess].htaccess file[/url] and don't have any problems with it.
Maybe you could check if yours is any different from it... if I recall right, older versions had problems with file extensions in uppercase letters, e.g. image.PNG.

Hope this helps a bit,
Cheers

Avatar
wilsonStaff

Community Member, 142 Posts

30 September 2011 at 2:12am

The two preceding posts, while i deeply thank their owner, say the opposite:

one tells to use

<IfModule mod_php5.c>
   # Turn the PHP engine off
   RewriteEngine Off
</IfModule>

and the other one to use

<IfModule mod_php5.c>
   # Turn the PHP engine off
   php_flag engine off
</IfModule>

- - -

I am using SS 2.4.5. I expect it to be correct regarding those (steak potatoes .png) issues, am i wrong?????

Go to Top