Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

New page dropdown list problem


Reply

5 Posts   603 Views

Avatar
Borgopio

1 March 2012 at 3:49am Community Member, 14 Posts

Hi all,

in CMS I've noticed that sometimes the dropdown list used to select which new page type wish to create fail to load (is empty) or list the page types allowed for the last page I've modified.

I cannot really understand why it happen, maybe it's a strange behaviour of $allowed_children? It happen either when $allowed_children list something or when its set to 'none'. But, I repeat, it happen random.

Any suggest?

Avatar
jizzman

1 March 2012 at 1:09pm Community Member, 23 Posts

Yes, I have also noticed this on occasion. I've found I've had to select an existing page (and try a create) to 'refresh' the list.

Avatar
novaweb

1 March 2012 at 1:11pm Community Member, 115 Posts

After experiencing this problem, have you run /dev/build then tried again? Is this on your local machine or on a server somewhere?

Avatar
Borgopio

1 March 2012 at 9:33pm Community Member, 14 Posts

I'm also able to "workaround" everytime with a lot of refresh or sort-of.
I think dev/build is unnecessary anyhow the problem happen randomly (even after a dev/build), on a local machine or online.

Maybe a strange behaviour that "yes happen" but never noticed as a real problem to fix?

Avatar
jizzman

7 March 2012 at 1:37am (Last edited: 7 March 2012 1:39am), Community Member, 23 Posts

2.4.6

I just experienced this again. My conditions are a flat tree of different page types where most disallow child pages: i.e.

Site:
-> page type 1 (no)
-> page type 2 (no)
-> page type 3 (no)
-> page type 4 (yes)
-> child page type 1
-> page type 5 (yes)
-> child page type 2
-> page type 6 (no)

Refreshing the browser to reload the CMS did not work. I had to click on an instance of a page type that allows child pages, click on a child page, then click on the parent page again. The page creation list dropdown was then restored to normal.

I'm running on a local XAMPP server - Mozilla Firefox - Windows XP SP3 (Linux people stop laughing and saying I deserve it! :-)

With version 3 on the horizon it probably doesn't matter.

J