Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

UploadField: can't select filed uploaded through Files Tab


Reply


8 Posts   1036 Views

Avatar
dendeffe

Community Member, 135 Posts

16 September 2012 at 9:28am

Hi,

when I click 'From Files'
http://www.evernote.com/shard/s217/sh/8636c9ce-d887-422b-b808-9508fa6bf0ad/d481cf0687002df50492b3c606ce09f4

I can't select any images I uploaded through the general 'Files' tab
http://www.evernote.com/shard/s217/sh/dfe78b4f-5f03-430e-8385-2c57afe59bda/bc265e4cb5f28524fd3de7a0bc658775

I think it's the same problem as this post:
http://www.silverstripe.org/general-questions/show/20721

Syncing the files doesn't help. I also tried upgrading to the latest 3.0.1 rc, but that didn't help either.

Avatar
dendeffe

Community Member, 135 Posts

17 September 2012 at 10:22am

I get the files that were added through the files tab now.

I i first removed the uploadfield and then added $upload_field->relationAutoSetting = false; to my getCMSFields,

However when I select a file now, it dissapears when I click save on the dataobject
http://www.evernote.com/shard/s217/sh/16b51d0b-522b-4d8b-8e7d-627442950c14/177ccb55c20f286b48e93d89a61996cc

http://www.evernote.com/shard/s217/sh/484671d5-feea-4de1-aa69-5fee98c796ef/9374fb72fe0670535b1e3e82e7ee6718

In UploadField, I think I'm getting an empty result from getItems when I try to add an existing image that wasn't added from the gridfield/relation.

Avatar
dendeffe

Community Member, 135 Posts

17 September 2012 at 5:03pm

What is weird is that the data saved to the DB, just not retrieved in the back end and front end.
Here is the code I'm currently using.
http://www.sspaste.com/paste/show/5056b2002bb11

Avatar
dendeffe

Community Member, 135 Posts

17 September 2012 at 6:26pm

OK, so attaching files only works if the file has class ExtraImage (which I use to do some custom cropping)

Avatar
dendeffe

Community Member, 135 Posts

17 September 2012 at 7:47pm

It works if I use the general 'Image' in 'Attachment'. Then, I can't add my custom resize functions, however.

I tried adding custom functions through DataExtension, but that doesn't seem to work either
http://www.sspaste.com/paste/show/5056da4d9271b

Avatar
blueskies

Community Member, 42 Posts

4 December 2012 at 10:46pm

I can verify with 3.0.3 I have the same issue. Images uploaded to folders are not shown when "from files" is chosen. No images are shown at all in any folder. Until I change the image class from WhateverSubClassImUsing_Image to plain Image. That makes me lose all resize options, as stated above.

I've also tried every sync possible, but to no avail. This is a showstopper bug for me.

Avatar
BenWu

Community Member, 91 Posts

11 December 2012 at 1:16am

I got nearly the same problem.

I extends UserDefinedForm (which is a page) so that I can add an image banner. When I clicked 'From File', the grid shows the wrong headings with

'Email', 'Email Subject'.

All the images in the Uploads folder are listed but I don't see the files names, they are all blank. The pagination still works. All i see just rows of blank information.

I think SS messed up when try to load the right objects.

Avatar
Polar Design

Community Member, 2 Posts

28 June 2013 at 1:55am

Any update on this bug? I'm experiencing the same exact issue. Hopefully some resolution or workaround has been found since you all reported it 6+ months ago...? Thanks in advance!!