Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Upload HTTP Error


Reply


4 Posts   413 Views

Avatar
Brendo

Community Member, 7 Posts

2 December 2013 at 4:57pm

Hi,

I am fairly new to silverstripe but i can use it to manage the website content fairly competently, however i have run into an error that i am clueless as to how to get around.

I am trying to upload a Revit (Architectural Design Program) file to the Files & Image tab and then link some text on a page to that file however when uploading the file to the Files& Images tab it keeps appearing with 'HTTP error' and discontinuing the upload.

Has anyone encountered a similar problem and have a solution?

I should also mention that i have previously uploaded Images, PDF, Zips and DWGs without an issue.

I appreciate any help people could give me.

Brendon.

Avatar
martimiz

Forum Moderator, 1132 Posts

3 December 2013 at 10:40pm

Dit you try putting your site in dev mode? That might give you the actual error.

Just in case - architectural design program kind of triggers this response: sometimes cad files can be small in size (far below 1Mb) but have hughe resolutions (say 4000 x 4000px or so). When GD loads these files in memory to create a thumbnail, your server memory runs out. SilverStripe only checks the filesize on import, not the resolution...

Martine

Avatar
Brendo

Community Member, 7 Posts

10 December 2013 at 4:51pm

Update:

Problem partially solved. The file is uploading but not linking correctly.

The problem was that .rvt extension was not allowed. check thread below for answer.

This thread is helpful. http://www.silverstripe.org/general-questions/show/13686

im still having issues however. If you could point me in the right direction in regards to the problem linking the file i would be grateful.

http://www.silverstripe.org/customising-the-cms/show/28519

Avatar
Brendo

Community Member, 7 Posts

12 December 2013 at 3:05pm

Solved.

Check this like too.

http://www.silverstripe.org/customising-the-cms/show/28519