Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

statistics shows numbers and no browser or os


Reply

4 Posts   806 Views

Avatar
raamklaza

26 February 2009 at 3:13am Community Member, 182 Posts

Hello everyone,

am i the only where the statistics page in the admin section isn't working?

For example on the Views page i see in the table:
id, time, browser, os, user, page

but the result show up like:
id - time - browser - os - user - page
1 - 2009-01-06 22:06:21 - {empty} - {empty} - 1 - 1

So browser and os are just empty and user and page only show a number.

Is this normal?

Avatar
raamklaza

28 February 2009 at 2:14am Community Member, 182 Posts

Does any know more about this?

Did anyone fix this issue themselfs?

Where are the statistics kept / recorded (which files?) maybe i can do something myself to get "normal" readable results in there...

Avatar
Willr

28 February 2009 at 2:32pm Forum Moderator, 5511 Posts

The statistics function is pretty buggy, that is why it has been stripped out of the default 2.3 install. One thing you can check is, is there actually a browser info stored in the database? If you have PHPmyadmin login to that, select your data then click the browse icon on the left of the 'PageView' table. Those are the actual records so check that the browser column has information in it.

I recommend using google analytics as it will provide you with alot more information.

Avatar
raamklaza

1 March 2009 at 6:48am Community Member, 182 Posts

I am already using 2 external statistics programs (google and piwik)..

But it would be really nice if it could be within SS.