Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

User Defined Forms


Reply


3 Posts   1194 Views

Avatar
Briohny

Community Member, 199 Posts

28 February 2009 at 4:56am

Hi,

I've built a few SS sites and have the user defined forms working perfectly. I've just downloaded 2.2.3 and have used the user-defined form that came in the sitetree. The form is all good and it appears to be working because it's collecting the submissions in the CMS BUT the submissions are not being emailed through.

I have the:
- 'email submission to' set to 'test@test.com'
- Email::setAdminEmail('test@test.com'); set in my _config.php file

I'm working off my local WAMP and the php.ini file/SMTP section is set correctly too.

Any ideas as to why my email submissions aren't being sent??

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

28 February 2009 at 2:47pm

I didnt think WAMP supported emailing? http://www.wampserver.com/phorum/read.php?2,48358,48399#msg-48399.

I think you can do a custom smtp / mail server to do the emails. If you make a test function on your page.php

// in your Page_Controller
function testemail() {
// test mail
$mail = mail('someaddress@address.com', 'test email', 'test email');

// test ss email
$email = new Email('fromme@address.com', 'someaddress@address.com', 'test email', 'test email');
return $email->send();

then if you visit http://yoursite.com/home/testemail you should receive 2 emails to someaddress if mail is configured correctly

Avatar
Briohny

Community Member, 199 Posts

2 March 2009 at 4:13am

Edited: 02/03/2009 4:30am

Hey Willr. WAMP used to send emails on an earlier version of SS. Yes, that script worked, but my emails are still not working for my forms.