Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Am I using translatable?


Reply


6 Posts   1012 Views

Avatar
clburkins

Community Member, 4 Posts

7 March 2009 at 8:20am

Edited: 10/03/2009 5:00am

Hi All, I set up a test site for a client who needs a site that's both in Spanish and English. Following some instructions somewhere on the SS site, I put this into my _config.php:
i18n::enable();
This seemed to mostly work. I could sort of create translations using the "Translations" tab.

When I do this, am I using the "Translatable" module that's not quite ready for prime time in SS 2.3? The reason I ask is that that Translations Tab is now giving me a "Server Error" when I try to create a Spanish translation. My client is getting nervous and asking if we should change CMS's, so I'm wondering whether I can expect a bug fix for this with a maintenance release.

Thanks for any help you can give me!

Avatar
clburkins

Community Member, 4 Posts

10 March 2009 at 5:01am

I've added a little more detail to my question, and therefore I'm bumping.

Avatar
micahsheets

Community Member, 165 Posts

19 March 2009 at 7:11am

Edited: 19/03/2009 7:21am

I am having this exact problem. When I select a language and click the create button I get the Server Error in red at the bottom of the CMS page. The site was running using the Trunk version from a few weeks prior to the 2.3 being released. I upgraded from the old Truck to version 2.3 release version.

Avatar
HenryE

Community Member, 6 Posts

9 April 2009 at 5:39pm

I was just wondering if anyone out there has had any success with translations?

I have recently installed 2.3.1, and am getting the javascript parse error when I click on the button to create a translation in the translations tab. I have also been unable to find any info on how to set up the translations. Any pointers would be much appreciated.

Avatar
banal

Community Member, 901 Posts

9 April 2009 at 6:31pm

Hello all

I'm not part of the SilverStripe dev. team, but here's what I know:
Translations (eg. Multilingual Sites) don't work in 2.3.0 and 2.3.1. See this blog post (somewhere near the bottom of the page):
http://silverstripe.org/silverstripe-2-3-0-released-1000s-of-improvements/

Apparently, this should be fixed in 2.3.2, have a look at the bug-tracker:
http://open.silverstripe.com/query?group=status&component=i18n&milestone=2.3.2-rc1

According to the roadmap (http://open.silverstripe.com/roadmap), a first release candidate of 2.3.2 is scheduled for April 24th.
Solution for now: Use 2.2.x

HTH

Avatar
HenryE

Community Member, 6 Posts

12 April 2009 at 7:14pm

Hi banal,

Thanks heaps for the info. Much Appreciated.

H.