Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Report Admin vanished from menu


Reply


6 Posts   413 Views

Avatar
Mo

Community Member, 514 Posts

1 July 2014 at 11:22pm

Hi All,

Getting an odd error, on a site I am upgrading from 3.0 to 3.1, I have noticed the reports menu link has vanished. I can still access the reports controller through admin/reports so it is still there and working, but there is no link.

It is a fairly standard install, with modules I have used on a multitude of different sites. The only major difference is that this site uses the latest version of subsites.

Is there any way I can diagnose why this link is being removed? I even tried re-adding it using CMSMenu::add_menu_item(); but that didn't work either...

Cheers,

Mo

Avatar
camfindlay

Forum Moderator, 188 Posts

2 July 2014 at 11:54am

Just a thought, but do double check to ensure you are using the 3.1 branch of core code. I know that in master (the future 3.2) that reports are being split out into a separate module which could explain?

Avatar
Mo

Community Member, 514 Posts

2 July 2014 at 10:30pm

Hi Camfindlay,

Nope, definitely running 3.1.5 (checked out with composer) and I can see the ReportAdmin class inside the CMS module.

Very confusing...

Cheers,

Mo

Avatar
Fred Condo

Community Member, 21 Posts

3 July 2014 at 3:38am

FWIW, I can't reproduce this (that is, the Reports tab is present) on my 3.1.5 sites.

Avatar
Mo

Community Member, 514 Posts

1 August 2014 at 8:05pm

Hmm, I have some other 3.1.5 sites with it appearing too. I assume it is a conflict, but not entirely sure how to diagnose what might be causing it...

Avatar
swaiba

Forum Moderator, 1808 Posts

1 August 2014 at 8:57pm

I assume this is something with custom code and previously set permissions (i.e. not a straight install vanilla of 3.1.5)... in my experience with v3 the difference for custom admins made is that you need to implement the permission provider e.g.

class MyAdmin extends LeftAndMain implements PermissionProvider {
...
}

Also maybe this...

public function providePermissions() {
return array(
"CMS_ACCESS_MyAdmin" => array(
'name' => 'My Admin',
'category' => _t('Permission.CMS_ACCESS_CATEGORY', 'CMS Access'),
'help' => 'MyAdmin',
'sort' => -100
)
);
}

Hope this helps any!