Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Error on 'Files and Images' Menu item on CMS


Reply

2 Posts   915 Views

Avatar
PeeJay

15 May 2009 at 4:06pm Community Member, 8 Posts

H,

I have recently installed CMS and able to create few initial pages.

However when I click on on menu item 'Files and Images', I get the following error trace (My CMS build is 12-May-09):

Any suggestion?

================
Source

140    /**
141     * @todo Improve documentation
142     */
143    static function ancestry($class, $onlyWithTables = false) {
144       global $_ALL_CLASSES;
145
146       if(is_object($class)) $class = $class->class;
147       else if(!is_string($class)) user_error("Bad class value " . var_export($class, true) . " passed to ClassInfo::ancestry()", E_USER_WARNING);
148
149       $items = $_ALL_CLASSES['parents'][$class];
150       $items[$class] = $class;
151       if($onlyWithTables) foreach($items as $item) {
152          if(!DataObject::has_own_table($item)) unset($items[$item]);
153       }
154       return $items;
155    }

Trace

* ClassInfo::ancestry(Folder_UnusedAssetsField)
Line 451 of Object.php
* Object->__construct()
Line 42 of CompositeField.php
* CompositeField->__construct(FieldSet)
Line 428 of Folder.php
* Folder_UnusedAssetsField->__construct(Folder)
Line 355 of Folder.php
* Folder->getCMSFields()
Line 281 of AssetAdmin.php
* AssetAdmin->getEditForm(0)
Line 879 of LeftAndMain.php
* LeftAndMain->EditForm()
* call_user_func_array(Array,Array)
Line 553 of ViewableData.php
* ViewableData->cachedCall(EditForm,,)
Line 1005 of ViewableData.php
* ViewableData_Customised->cachedCall(EditForm,,)
Line 594 of ViewableData.php
* ViewableData->hasValue(EditForm)
Line 29 of .cacheC..wamp.www.silverstripe.cms.templates.Includes.AssetAdmin_right.ss
* include(C:\WINDOWS\Temp\silverstripe-cacheC--wamp-www-silverstripe\.cacheC..wamp.www.silverstripe.cms.templates.Includes.AssetAdmin_right.ss)
Line 358 of SSViewer.php
* SSViewer->process(ViewableData_Customised)
Line 776 of ViewableData.php
* ViewableData->renderWith(Array)
Line 450 of LeftAndMain.php
* LeftAndMain->Right()
* call_user_func_array(Array,Array)
Line 411 of ViewableData.php
* ViewableData->XML_val(Right,,1)
Line 986 of ViewableData.php
* ViewableData_Customised->XML_val(Right,,1)
Line 71 of .cacheC..wamp.www.silverstripe.cms.templates.LeftAndMain.ss
* include(C:\WINDOWS\Temp\silverstripe-cacheC--wamp-www-silverstripe\.cacheC..wamp.www.silverstripe.cms.templates.LeftAndMain.ss)
Line 358 of SSViewer.php
* SSViewer->process(ViewableData_Customised)
Line 167 of Controller.php
* Controller->handleAction(HTTPRequest)
Line 129 of RequestHandler.php
* RequestHandler->handleRequest(HTTPRequest)
Line 123 of Controller.php
* Controller->handleRequest(HTTPRequest)
Line 280 of Director.php
* Director::handleRequest(HTTPRequest,Session)
Line 121 of Director.php
* Director::direct(/admin/assets/)
Line 117 of main.php
=====================

Thanks
PeeJay

Avatar
PGiessler

15 May 2009 at 11:06pm Community Member, 47 Posts

I would reinstall the SilverStripe CMS, because this isn't a general bug. So this have to be a problem on your installation or configuration. Did you delete the installation files? Do you have enough rights to create/ope/edit folders?

Best regards,

Pascal