Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Copying from local to productie, 404 error?


Reply

30 Posts   4623 Views

Avatar
raamklaza

26 June 2009 at 10:43pm Community Member, 182 Posts

Hmmm oke...

Basically i am screwed :D

Aaah well i will do a fresh install on production

Avatar
lawless

29 June 2009 at 3:50pm Community Member, 33 Posts

"Aaah well i will do a fresh install on production"

I found this to be the quickest/easiest solution.

I first tried to copy all my local Development files up to my Production server and just change the config info and the .htacess, but it seems there is a lot more that is configured on the install. Too much to try and chase down manually.

When I ran the install.php on my production environment all kinds of permission errors showed up that would not allow me to run the install, and would have caused all sorts of weird errors had I tried to run the site that would have taken forever to chase down by troubleshooting. It seems the best practice for building a Production Silverstripe environment is to do a clean install on the Production server then copy your Development files from the themes folder up to production.

Avatar
banal

29 June 2009 at 5:51pm Community Member, 901 Posts

Strange.
I never had any issues when migrating from local to production.
Usually I just dump the local db and restore it on the live server. Then I copy all the files and modify _config.php and .htaccess.
That's it.

I guess it mainly depends on the hosting provider (or production server setup for that matter).

Avatar
raamklaza

29 June 2009 at 8:11pm Community Member, 182 Posts

I think it's because local i am running Wamp and on production the host is running Linux....

Avatar
Ben Gribaudo

30 June 2009 at 12:11am Community Member, 181 Posts

I've found http://open.silverstripe.org/ticket/2476 helpful when migrating SS from Windows to Linux.

Avatar
raamklaza

30 June 2009 at 12:39am Community Member, 182 Posts

Thnx, nice problemsolver...

But i've learned my lesson, never f*ck around with Linux and Windows :D

I will just leave it as it is now...