Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

CSS not loading after moving silverstripe installation


Go to End
Reply


11 Posts   2310 Views

Avatar
ssduduk

Community Member, 8 Posts

13 September 2009 at 4:19am

I did a bad thing.
I installed silverstripe in /var/www/silverstripe and it worked great.
But then i moved the installation in /var/www
That's when css files stopped loading.

This is what the error log says:
File does not exist: /var/www/silverstripe

How do i fix this?

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

13 September 2009 at 9:55am

check the .htaccess file in /var/www/. The silverstripe path could have been hardcoded into that.

Avatar
ssduduk

Community Member, 8 Posts

13 September 2009 at 11:28pm

Sadly, there is no .htaccess file in /var/www....
Now what?

Avatar
banal

Community Member, 901 Posts

13 September 2009 at 11:55pm

The .htaccess file should be there or it's still in /var/www/silverstripe and you didn't move it. There's usually a .htaccess file involved with a SilverStripe site...
On *nix systems, files that start with a dot (.) are usually hidden. Make sure that these hidden files are also shown to you!

Avatar
ssduduk

Community Member, 8 Posts

14 September 2009 at 8:34pm

I know how to see hidden files, i even did a find, and it found a few, but not in /var/www (there were some in the subfolders though).
I am guessing that when i did the move, it did not move the hidden files.
I deleted the silverstripe subfolder though.
What is the next step, do i reinstall?

Avatar
banal

Community Member, 901 Posts

14 September 2009 at 9:57pm

Just create a new .htaccess file and put in the following code

### SILVERSTRIPE START ###
<Files *.ss>
Order deny,allow
Deny from all
Allow from 127.0.0.1
</Files>

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif$)|(\.jpg$)|(\.png$)|(\.css$)|(\.js$)

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]
</IfModule>
### SILVERSTRIPE END ###

Make sure to change the RewriteBase if needed...

Avatar
ssduduk

Community Member, 8 Posts

15 September 2009 at 3:02am

I created the file, but no change. Can you elaborate what should stand in RewriteBase?
Since silverstripe is sitting in /var/www which is the root folder it should remain / as it is?
Or am i mistaken, and should put /var/www ?

Avatar
ssduduk

Community Member, 8 Posts

15 September 2009 at 3:11am

Just tried both, nothing works.
Now what?
Do you need any additional info?

Go to Top