Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

2.4.0-rc1 fresh install, error on accessing CMS


Go to End
Reply


9 Posts   2501 Views

Avatar
hekstman

Community Member, 3 Posts

1 May 2010 at 7:44pm

After installing 2.4.0-rc1 get an error when trying to access the CMS, I am a bit new to this any help appreciated.

Thanks

[User Error] Bad RecordClassName '' and $baseClass not set
GET /admin

Line 2685 in /var/www/silverstripe-v2.4.0-rc1/sapphire/core/model/DataObject.php

2676       foreach($records as $record) {
2677          if(empty($record['RecordClassName'])) {
2678             $record['RecordClassName'] = $record['ClassName'];
2679          }
2680          if(class_exists($record['RecordClassName'])) {
2681             $results[] = new $record['RecordClassName']($record);
2682          } else {
2683             if(!$baseClass) {
2684                user_error("Bad RecordClassName '{$record['RecordClassName']}' and "
2685                   . "\$baseClass not set", E_USER_ERROR);
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
2686             } else if(!is_string($baseClass) || !class_exists($baseClass)) {
2687                user_error("Bad RecordClassName '{$record['RecordClassName']}' and bad "
2688                   . "\$baseClass '$baseClass not set", E_USER_ERROR);
2689             }
2690             $results[] = new $baseClass($record);

Avatar
Sean

Forum Moderator, 922 Posts

4 May 2010 at 12:25pm

Hello there,

2.4.0 RC3 has been released. Could you try this again and see if you get the same result?

Cheers,
Sean

Avatar
hekstman

Community Member, 3 Posts

9 May 2010 at 1:33am

Get the same error

Avatar
hekstman

Community Member, 3 Posts

10 May 2010 at 6:25am

fixed by, deleted the mysql table and created a new one. Seems to work fine now

Avatar
Lip

Community Member, 2 Posts

1 June 2010 at 10:16am

Hi
Which table did you delete?

Avatar
Philwm

Community Member, 22 Posts

9 July 2010 at 4:13pm

I'm having the same problem - which table did you delete please?

Avatar
pac

Community Member, 25 Posts

12 October 2011 at 7:17am

The File table

It's usually an empty or a bad classname in records

Erase records with empty or missing classname worked for me, better than rebuilding a table and reassigning all files to pages.

Avatar
biopharmalabs

Community Member, 2 Posts

14 October 2011 at 8:55pm

Hi,

I am also got the similar error

Warning] require_once(Zend/Locale/Data.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory
GET /bbmgroup/admin/

Line 26 in /home/biopharm/public_html/bbmgroup/sapphire/thirdparty/Zend/Locale/Format.php
Source

17 * @subpackage Format
18 * @copyright Copyright (c) 2005-2008 Zend Technologies USA Inc. (http://www.zend.com)
19 * @version $Id: Format.php 14729 2009-04-07 11:26:18Z thomas $
20 * @license http://framework.zend.com/license/new-bsd New BSD License
21 */
22
23 /**
24 * include needed classes
25 */
26 require_once 'Zend/Locale/Data.php';
27
28 /**
29 * @category Zend
30 * @package Zend_Locale
31 * @subpackage Format
32 * @copyright Copyright (c) 2005-2008 Zend Technologies USA Inc. (http://www.zend.com)

Trace

require_once
Line 26 of Format.php
require_once(/home/biopharm/public_html/bbmgroup/sapphire/thirdparty/Zend/Locale/Format.php)
Line 27 of Date.php
require_once(/home/biopharm/public_html/bbmgroup/sapphire/thirdparty/Zend/Date.php)
Line 893 of Member.php
Member->getDateFormat()
Line 112 of ViewableData.php
ViewableData->__get(DateFormat)
Line 110 of LeftAndMain.php
LeftAndMain->init()
Line 80 of CMSMain.php
CMSMain->init()
Line 136 of Controller.php
Controller->handleRequest(SS_HTTPRequest)
Line 282 of Director.php
Director::handleRequest(SS_HTTPRequest,Session)
Line 125 of Director.php
Director::direct(/admin/)
Line 127 of main.php

Go to Top