Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

MySql and Silverstripe 2.4.2 installation


Reply

5 Posts   821 Views

Avatar
Piet Golf

4 October 2010 at 3:42am Community Member, 6 Posts

I installed Silverstripe 2.4.2 on Windows XP Home and using Wamp. Everything seems OK but I can't get phpadmin to work; whatever i do phpadmin is asking for a root password but i left this blank. The message i get also indicates password=NO but it will not open phpadmin. Do somebody have any idea how to get this fixed?

Avatar
swaiba

4 October 2010 at 4:08am Forum Moderator, 1796 Posts

Modify 'C:\wamp\apps\phpmyadmin3.2.0.1\libraries\config.default.php'...

$cfg['Servers'][$i]['AllowNoPassword'] = false;

to...

$cfg['Servers'][$i]['AllowNoPassword'] = true;

Avatar
Piet Golf

4 October 2010 at 7:36pm Community Member, 6 Posts

swaiba,

This solved my problem; phpadmin is working now!

I modified the file as you mentioned but in this file the comment states: 'Don't edit this file'. It looks like this comment is not correct.

Anyhow, thanks for your help

Avatar
swaiba

5 October 2010 at 6:38am Forum Moderator, 1796 Posts

Yeah I think you are supposed to overwrite the config settings elsewhere :) but I've hacked up phpmyadmin enough that I don't think about it now.

Avatar
swaiba

5 October 2010 at 11:14pm Forum Moderator, 1796 Posts

As an example I've modified... 'C:\wamp\apps\phpmyadmin3.2.0.1\libraries\auth\cookie.auth.lib.php'... to add the user 'root' for one click login...

<input type="text" name="pma_username" id="input_username" value="root" size="24" class="textfield"/>