Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

IIS installation issue


Reply

3 Posts   722 Views

Avatar
tapscola

10 June 2011 at 9:21pm Community Member, 10 Posts

Hi can you please help. I have installed SS on an IIS 7.5 server and the first screen i get after successfully installing is a broken home page see home.gif attached. Navigating to about us and contact us page shows the correct site. Then i try logging in to admin using /admin so it displays the login form which is good but after i hit submit button then it loads forever and later returns a message "CGI Timeout
The specified CGI application exceeded the allowed time for processing. check error.gif. I have tried index.php/admin check home.gif. I have run the site successfully on an Apache server and works fine. Now i don't know much about IIS with SS, i called my host provider to find out if mod_rewrite is enabled and they said it is enabled. Are there any changes i should do to the .htaccess or what? what am i missing? ohh just in case this would be helpful to help me "i am running SS v2.4.5"

Attached Files
Avatar
Willr

12 June 2011 at 12:21pm Forum Moderator, 5511 Posts

Well judging from the error it's because the timeout period is too low for SS. See http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc958804.aspx for an explanation.

You should be able to configure the timeout period in your IIS server manager application. Increase the value then restart the service.

Avatar
tapscola

14 June 2011 at 8:05pm Community Member, 10 Posts

thank you Will that solved the problem.