Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Bug in management console URL handling


Reply

885 Views

Avatar
vodoomoth

30 August 2012 at 2:00am Community Member, 22 Posts

Hi all,

I have just installed SilverStripe 2.4.7 on a second laptop of mine, this time in the www folder of my WampServer. I've noticed that the address 127.0.0.1/index.php/admin leads to a never displaying page. Reading the Apache access log I see the following 404 errors (basically, all CSS and JS files are 404):

127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/cms/css/%5C/cms/css/cms_right.css HTTP/1.1" 404 239
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/cms/css/%5C/cms/css/typography.css HTTP/1.1" 404 240
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/thirdparty/greybox/%5C/sapphire/thirdparty/greybox/greybox.css HTTP/1.1" 404 277
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/css/%5C/sapphire/css/Form.css HTTP/1.1" 404 244
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/cms/css/%5C/cms/css/layout.css HTTP/1.1" 404 236
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/cms/css/%5C/cms/css/cms_left.css HTTP/1.1" 404 238
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/javascript/tree/%5C/sapphire/javascript/tree/tree.css HTTP/1.1" 404 268
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/css/%5C/sapphire/css/SilverStripeNavigator.css HTTP/1.1" 404 261
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/thirdparty/tabstrip/%5C/sapphire/thirdparty/tabstrip/tabstrip.css HTTP/1.1" 404 280
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/thirdparty/prototype/%5C/sapphire/thirdparty/prototype/prototype.js HTTP/1.1" 404 282
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/thirdparty/firebug-lite/%5C/sapphire/thirdparty/firebug-lite/firebugx.js HTTP/1.1" 404 287
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/css/%5C/sapphire/css/TreeDropdownField.css HTTP/1.1" 404 257
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/thirdparty/jquery/%5C/sapphire/thirdparty/jquery/jquery.js HTTP/1.1" 404 273
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/javascript/%5C/sapphire/javascript/jquery_improvements.js HTTP/1.1" 404 272
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/thirdparty/behaviour/%5C/sapphire/thirdparty/behaviour/behaviour.js HTTP/1.1" 404 282
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/javascript/core/%5C/sapphire/javascript/core/jquery.ondemand.js HTTP/1.1" 404 278
127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:12:28:14 +0200] "GET /index.php/sapphire/javascript/%5C/sapphire/javascript/loader.js HTTP/1.1" 404 259
...
...
...

At the same time, 127.0.0.1/admin works well. I think SS should either fail fast with the index.php/admin URL or just balk at it.

Last, I'd like to ask that the forum software being used on these forums be upgraded to something capable. Really. The Search feature isn't useful as any search leads to thousands of results, it's impossible to preview posts or to find a user's posts but these two things are minor shortcomings. My gripes are with the search function. As an example, please search "css file not found" you'll see barely readable source HTML. Click the first result and you won't even land on the appropriate post, only. I don't know what technology is used but I think it quickly reaches its limits. Does the Search even accept logical operators?

I don't see anything wrong with phpBB or vBulletin or Phorum.

PS: I also regularly get a "Security token doesn't match, possible CSRF attack." message when I try to post a message on the forum.