Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

3.0.5 broken for Composer install


Reply


2 Posts   511 Views

Avatar
simwing

Community Member, 1 Post

8 June 2013 at 9:17pm

I am trying to install using composer. I issue

composer.phar create-project silverstripe/installer .

from my target directory and receive:

Installing silverstripe/installer (3.0.5)
- Installing silverstripe/installer (3.0.5)
Loading from cache

Created project in .
Loading composer repositories with package information
Installing dependencies from lock file
- Installing composer/installers (dev-master v1.0.2)
Cloning v1.0.2

- Installing silverstripe/framework (3.0.5)
Downloading: connection...

[Composer\Downloader\TransportException]
The "https://api.github.com/repos/silverstripe/sapphire/zipball/3.0.5" file could not be downloaded (HTTP/1.1 404 Not Fo
und)

This link: [url]http://logs.simon.geek.nz/index.php?date=2013-05-21[/url] suggests the problem has existed for a few weeks. Has no one else noticed it?

Can someone fix this please.

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

9 June 2013 at 5:50pm

This is because of the project rename on github. You should delete your composer cache (~/.composer on UNIX) which should get composer to refetch the references. In the meant time I'd recommend creating new projects on 3.1 as this has dozens of bug fixes and is nearly ready for release.