Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Friendly URLs not working on the Home page only


Reply

2 Posts   712 Views

Avatar
Chillwabbitt

2 October 2013 at 10:34pm (Last edited: 2 October 2013 10:34pm), Community Member, 1 Post

Hi all

OK I have installed on WAMP, XAMPP and a standalone Apache server using the .zip file and composer. I have come across the same problem with all installations and let me be clear its more an irritation than anything else.

OK mod_rewrite installed and working.

Contents of the .htaccess file
### SILVERSTRIPE START ###
<Files *.ss>
   Order deny,allow
   Deny from all
   Allow from 127.0.0.1
</Files>

<Files web.config>
   Order deny,allow
   Deny from all
</Files>

# This denies access to all yml files, since developers might include sensitive
# information in them. See the docs for work-arounds to serve some yaml files
<Files *.yml>
   Order allow,deny
   Deny from all
</Files>

ErrorDocument 404 /assets/error-404.html
ErrorDocument 500 /assets/error-500.html

<IfModule mod_rewrite.c>
   SetEnv HTTP_MOD_REWRITE On
   RewriteEngine On
   RewriteBase '/ss3/'
   
   RewriteRule ^vendor(/|$) - [F,L,NC]
   RewriteRule silverstripe-cache(/|$) - [F,L,NC]
   RewriteRule composer\.(json|lock) - [F,L,NC]
   
   RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
   RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
   RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.php$
   RewriteRule .* framework/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]
</IfModule>
### SILVERSTRIPE END ###

If I navigate to http://localhost/ss3/about-us/ it works no problem, however as soon as I click on the home page all the links include the index.php in the URL EG: http://localhost/ss3/index.php/about-us/

Now if I click the link, go to that page and then remove the index.php the friendly URLs continue as normal.

Is there anyway to fix this, has someone come across this before?

Thanks in advance

Avatar
Knigh7

13 December 2013 at 1:40am Community Member, 6 Posts

Hi,

I am having the exact issue, any luck with this guys?

Thanks,