Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

How do I move my site to my Hosting Service


Go to End
Reply


9 Posts   4619 Views

Avatar
Ronin

Community Member, 50 Posts

17 February 2009 at 12:34pm

Edited: 17/02/2009 1:54pm

I have completed all your tutorials and have built an initial site which I now want to move onto my web host. My ISP, Orcon, is providing the hosting service with PHP 5 and MySQL.

What are the actual steps that I need to take to move my locally developed site onto the the hosting service.

HELP PLEASE

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

17 February 2009 at 4:59pm

have a read of http://doc.silverstripe.com/doku.php?id=publishing-to-web-server see if that works for you.

Avatar
Ronin

Community Member, 50 Posts

18 February 2009 at 2:27pm

Thanks Will. I feel stupid but I did look externsively before asking for help. I have tried to find this document by going through the silverstripe.com website and could not find it. Putting your link in works fine but without knowing the link how would I find the file?

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

18 February 2009 at 2:35pm

Currently the .org search does not search the wiki / docs etc. http://doc.silverstripe.com/doku.php is a completely separate site. It should be listed on that page and should be able to search for it via that page eg under 'publishing'

Avatar
Ronin

Community Member, 50 Posts

18 February 2009 at 3:00pm

I have looked on the doku.php site and I can't find any mention of the publishing to web server document although I could find it using the search facility. It seems a sufficiently important document that it should be directly referenced. If it is and I have missed it I apologise.

Having now followed your instructions I have got as far as generating error (HTTP 403 Forbidden) when I enter www.ashwell.biz/install.php into IE 7. Is this a common problem and do you have any standard suggestions for what to do next.

Thanks

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

18 February 2009 at 3:21pm

You don't even had access to view http://www.ashwell.biz/? I don't think this is a silverstripe issue. Try create an index.html file with just some test text and see if you can view http://www.ashwell.biz/index.html

Avatar
Ronin

Community Member, 50 Posts

19 February 2009 at 12:14pm

Edited: 19/02/2009 5:18pm

****FIXED****
You were right Will Orcon had to adjust their permissions. That has now been done and I have been able to start the install process. The install has produced the following error.

Building database schema...
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ')' in /www/virtual/ashwell.biz/htdocs/auth_openid/code/OpenIDAuthenticator.php on line 176

Is this a familiar error and what should I do?

I have already populated the database on the host server by doing an export and import using phpmyadmin. Will this cause any problems?

Thanks

Avatar
chris_d

Community Member, 21 Posts

21 February 2009 at 6:44am

Most likely unconnected, but when moving from my local host I had capitalisation issues in my database (due to a change from windows-linux). Also might want to try
<?php
phpinfo( );
?>
just to ensure it really is php5 thats running

Go to Top