Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

upload done and now what?


Go to End
Reply

19 Posts   3370 Views

Avatar
Sunnybex

2 March 2009 at 10:04am Community Member, 39 Posts

Hi everyone,
a few weeks ago I decided to do my homepage myself after visting this page and downloading the silverstripe-stuff. And it worked very well so far, a very nice page with everything I need. An after a little research I finally found the "how to" - page to publish my stuff to my host hetzner, which you recommend somewhere, so I was pretty glad that it seemed to match.

OK, everything is uploaded, the theme is correct, php and sql seems ok and now: nothing happens. So: what next?? http://doc.silverstripe.com/doku.php?id=publishing-to-web-server is unfortunately very unclear here and I would appreciate some help.

Thanks in advance
Bex

Avatar
Hamish

2 March 2009 at 11:17am Community Member, 712 Posts

You might have to elaborate on what "nothing happens" means.

I mean, like, step 1, the computer is on, right?

:P.

Seriously though, if you've uploaded everything you should see some sort of error when you go to your home page. Also check that you have the following line in your /mysite/_config.php file:

Director::set_environment_type('dev');

..to show better error messages.

Avatar
Sunnybex

2 March 2009 at 8:39pm Community Member, 39 Posts

well, yes, computer is on and I am freezing, because all windows are open....

"nothing" meant, I klick on my webpage and there is still the "coming-soon"- site from the host.

I also checked the config.php and it shows

<?php

global $project;
$project = 'mysite';

global $databaseConfig;
$databaseConfig = array(
   "type" => "MySQLDatabase",
   "server" => "localhost",
   "username" => "root",
   "password" => "",
   "database" => "SS_mysite",
);

// Sites running on the following servers will be
// run in development mode. See
// http://doc.silverstripe.com/doku.php?id=devmode
// for a description of what dev mode does.

Director::set_environment_type('dev');

));

// This line set's the current theme. More themes can be
// downloaded from http://www.silverstripe.com/themes/
SSViewer::set_theme('highway');

?>

and there are still no changes in my website. I also asked hetzner for help, but they may be still sleeping...
I am confused.

Avatar
Hamish

2 March 2009 at 9:03pm Community Member, 712 Posts

Ah.. where is that coming soon page coming from? Can you see it somewhere in your installation directory?

Maybe mod_rewrite is not enabled.

What you could do is - install a fresh base copy of silverstripe (ie, just grab that stable version, stick it on and go to the install page) - this will tell you if everything is set up correctly, or if the problem is not silverstripe.

Avatar
Sunnybex

2 March 2009 at 10:02pm Community Member, 39 Posts

The "coming-soon-site" is the index.htm file in the directory where I put silverstripe in (as requested in the tutorial).

Avatar
Hamish

2 March 2009 at 10:26pm Community Member, 712 Posts

Ah, well the routing rules will allow access to that file. Delete index.htm - this should force request to go through sapphire.

Avatar
Sunnybex

2 March 2009 at 11:08pm Community Member, 39 Posts

Now it comes this:

Forbidden
You don't have permission to access / on this server.
Apache/1.3.34 Server at packaging-consulting.com Port 80

Hetzner required a index.htm file in this directory (in their tutorial)

and by the way: I really appreciate your help! Thanks a lot

Avatar
Sunnybex

3 March 2009 at 7:53am Community Member, 39 Posts

Hi,

meanwhile I saved the "localhost-silverstripe-homepage" -site to a different computer folder, called it index.htm and loaded it (and the index files) on the sever, just to show the world, that there is something in progress.

Can I fix the problem with exchanging the word "silverstripe" with "mypersonalsite"? or is there any file I should change?
Hetzner still requires a index.htm file in the public_html folder.

Any ideas?
Thanks in advance

Go to Top