Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Error during installation SS-2.3.1


Reply


966 Views

Avatar
drla

Community Member, 1 Post

29 March 2009 at 12:55pm

Hi,

I'm trying new version of SS 2.3.1, I worked with 2.3.0 and 2.2.3 and everything was fine. During installation SS give me back this error...

[User Error] Couldn't find ID in array ( 'fields' => array ( 'ID' => '0', 'ShowInMenus' => '1', 'ShowInSearch' => '1', 'Status' => '\'Published\'', 'CanViewType' => '\'Inherit\'', 'CanEditType' => '\'Inherit\'', 'Title' => '\'Home\'', 'Content' => '\'Welcome to SilverStripe! This is the default homepage. You can edit this page by opening the CMS. You can now access the developer documentation, or begin the tutorials.\'', 'URLSegment' => '\'home\'', 'LastEdited' => 'now()', 'Created' => 'now()', 'ClassName' => '\'Page\'', ), 'command' => 'insert', 'id' => 0, )
POST /gotravel/install.php

Line 258 in C:\xampp\htdocs\gotravel\sapphire\core\model\Versioned.php

Trace

* Couldn't find ID in array ( 'fields' => array ( 'ID' => '0', 'ShowInMenus' => '1', 'ShowInSearch' => '1', 'Status' => '\'Published\'', 'CanViewType' => '\'Inherit\'', 'CanEditType' => '\'Inherit\'', 'Title' => '\'Home\'', 'Content' => '\'<p>Welcome to SilverStripe! This is the default homepage. You can edit this page by opening <a href=\\"admin/\\">the CMS</a>. You can now access the <a href=\\"http://doc.silverstripe.com\\">developer documentation</a>, or begin <a href=\\"http://doc.silverstripe.com/doku.php?id=tutorials\\">the tutorials.</a></p>\'', 'URLSegment' => '\'home\'', 'LastEdited' => 'now()', 'Created' => 'now()', 'ClassName' => '\'Page\'', ), 'command' => 'insert', 'id' => 0, )
Line 258 of Versioned.php
* Versioned->augmentWrite(Array,,,,,,)
Line 471 of Object.php
* Object->extend(augmentWrite,Array)
Line 825 of DataObject.php
* DataObject->write()
Line 932 of SiteTree.php
* SiteTree->requireDefaultRecords()
Line 210 of DatabaseAdmin.php
* DatabaseAdmin->doBuild(1)
Line 797 of install.php
* Installer->install(Array)
Line 123 of install.php

Knows anybody where is problem??? Thanks