Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

install silverstripe stops after creating htaccess


Reply


3 Posts   1946 Views

Avatar
fritzkopf

Community Member, 10 Posts

12 May 2009 at 11:29pm

hi,

i have a problem.

i want to install silverstripe... but the install stops after creating .htaccess.... and the system don´t create databases in my sql ... !?

can somebody help me???

in the first step when i fill out the fields.... everything is green (OK) and the connect and access to mysql is also good...

but when i go to "install SilverStripe" the system show me:

___

SilverStripe CMS Installation
Installing SilverStripe...
I am now running through the installation steps (this should take about 30 seconds)
If you receive a fatal error, refresh this page to continue the installation
Creating 'mysite/_config.php'...
Creating /srv/www/vhosts/reimer-ministries.com/httpdocs/0/mysite/_config.php
Creating '.htaccess' file...
Creating /srv/www/vhosts/reimer-ministries.com/httpdocs/0/.htaccess
___

and stops after that...

where is the mistake???

please help me !

Avatar
fritzkopf

Community Member, 10 Posts

12 May 2009 at 11:34pm

i test it with version 2.3.1 stable, 2.3.1 RC2 and 2.3.2 beta 1 ... and its always the same error...

when i install the version 2.2.4 .... it works...

but i want to install the 2.3.2 because i need multilanguage.........

thank you for helping me

Avatar
Juanitou

Community Member, 323 Posts

14 May 2009 at 1:22am

Hi!

I'm getting crazy also. 2.3.2beta1 works in local WAMP but not in a shared host. Something has changed in the baseURL rules, it can be seen in Core.php (lines 96-97), too complicated for me. I suggest you to wait for a 2.3.2 stable release.

Regards,
Juan