Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Silverstripe 2.3.1 on WS2008 IIS7 PHP5.9.2


Reply


6 Posts   2063 Views

Avatar
leinad

Community Member, 7 Posts

14 May 2009 at 10:42pm

Hi,

First time user here,

PHP install seems fine - I can run phpinfo in a file in the silverstripe directory and returns fine
but when I run install.php i get a standard Http 500 error

I have attached phpinfo for review

anyone any ideas what i'm doing wrong?
Need more info - just ask and i'll supply

Attached Files
Avatar
Sigurd

Forum Moderator, 628 Posts

15 May 2009 at 12:45am

When you have an Error 500 it will tell you more details in the server logs somewhere. You need to find this out so that it offers a clue.

Curious: Why don't you use the Web Platform Installer to install SilverStripe?

Avatar
leinad

Community Member, 7 Posts

15 May 2009 at 1:28am

Hi and thanks for the reply,

Tried to use the WebPI installer but was repeatedly getting download failures for some elements
so i followed the links and downloaded manually and installed most features.

as regards server log errors here is the one related to install.php in the IIS logs

#Date: 2009-05-14 13:24:06
#Fields: date time s-ip cs-method cs-uri-stem cs-uri-query s-port cs-username c-ip cs(User-Agent) sc-status sc-substatus sc-win32-status time-taken
2009-05-14 13:24:06 ::1 GET /SilverStripe-v2.3.1/install.php - 80 - ::1 Mozilla/4.0+(compatible;+MSIE+7.0;+Windows+NT+6.0;+SLCC1;+.NET+CLR+2.0.50727;+.NET+CLR+1.1.4322;+.NET+CLR+3.5.30729;+.NET+CLR+3.0.30618) 500 0 0 296

Thanks

Avatar
leinad

Community Member, 7 Posts

15 May 2009 at 2:38am

Hi,

I was reading post251808 and i decided to try renaming php.ini as was suggested in the post and sure enough i now get the Silverstripe install screen, but gd2 or mysql not enabled now (php.ini was enabling these - see attachment from 1st post)

any ideas what i can do?

Thanks

Avatar
leinad

Community Member, 7 Posts

15 May 2009 at 7:35pm

Hi Sigurd,

Has Silverstripe been successfully installed on Windows Server 2008?

Thanks

Avatar
leinad

Community Member, 7 Posts

16 May 2009 at 1:31am

for anyone interest solution is here
install file is broken in download of 2.3.1

http://www.silverstripe.org/installing-silverstripe/show/256795#post256795