Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

CMS and locales


Reply


2 Posts   1167 Views

Avatar
Jarek

Community Member, 30 Posts

29 July 2009 at 3:37am

Hello,

I've two questions about setting locales:

1. What is i18n::enable(); function doing? In this code:

i18n::enable();
i18n::set_default_lang('pl');
i18n::set_locale('pl_PL');

with this function commented/uncommented I don't see any different in working.

2. On local windows server in CMS all items are translated (admin account language is set to polish). When I moved site to linux server I've to problems:

* i'm getting error "Cannot use string offset as an array in <b>/sapphire/core/i18n.php</b> on line <b>859</b><br />" (problem is in i18n::enable(); function)
* not all cms items are translated. Translated is only right part of CMS (page edit tabs)

Why on one server is ok and on another isn't?

Avatar
stooni

Community Member, 89 Posts

17 August 2009 at 12:00am

hello, in many modules these hase Language Files in a folder named \blog\lang in these folder are the language files from your language and when you give in these code in _config.php then you activate these files.

----Why on one server is ok and on another isn't?

Perhaps you have not the same modules installed?

-------------------Stooni