Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

SilverStripe install on Mac 10.5.7 won't complete


Reply


4 Posts   1618 Views

Avatar
unicorn7

Community Member, 9 Posts

2 September 2009 at 11:20pm

Hi gang

really in need of some help as i've spent a bit of time on this. Followed the install instructions however i get this error on the install page and can't work out what to put in there:

Under MySQL Database I get a message saying:
These database details don't appear to be correct. Please enter the correct details before installing.

These are the default details (not sure what to change them to or how to change them):

MySQL server: localhost
MySQL username: root
MySQL password:
MySQL database: ss_mysite

There is no probs with the .htaccess file as that exists. I am running MAMP 1.7.2. saving to the htdocs file although ultimately i have another directory on my server where i want this to go but let's get it working here first.

i saw another post with the same issue however there were no replies.

let me know if you need any more info

regards
unicorn7

If anyone could help get me past this hiccup I'd be very grateful!

Avatar
baba-papa

Community Member, 279 Posts

3 September 2009 at 6:39am

My default password with mamp was root.

Avatar
unicorn7

Community Member, 9 Posts

3 September 2009 at 11:15am

baba papa...you're a legend

such a simple thing. i entered the word root in password then clicked the retry and it completed the loading. thanks for advising me of that. i might tell the development team to code that one in.

best regards
unicorn7

Avatar
baba-papa

Community Member, 279 Posts

3 September 2009 at 11:18am

Your welcome, unicorn7 :)