Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Themes /

Discuss SilverStripe Themes.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

Problem installing theme

Go to End

17 Posts   4929 Views


Community Member, 1 Post

27 January 2010 at 3:02pm

Edited: 27/01/2010 3:20pm

If anyone can help me, I would appreicate it.

I am a very new silverstripe user and was attempting to swap out the default theme in favor of "darkshades".

I extracted darkshades into the "themes" directory and switched /mysite/_config.php to read:

Instead of a nifty change I get:

The page isn't redirecting properly
Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete.

* This problem can sometimes be caused by disabling or refusing to accept

So I erased all the cache files in /silverstripe-cache and ran and no change.

So I changed _config.php back to "blackcandy" and still get the redirect error.

So I flushed the cache again and no luck.

Basically the system is dead now, where it was working all afternoon. While I can just "start over", I'd rather figure out what the problem is. Admin screens don't work either.

Thanks in advance,



Community Member, 400 Posts

5 February 2010 at 6:04pm

just to give you some help!.

dont you think whether if is a .htaccess problem?

also is your home page is a normal page?


Community Member, 1 Post

6 February 2010 at 4:44am

i m new user
i have a problem to up lode the theme

when i download the theme files
but dont know how to change theme name

please help

Ryan M.

Community Member, 309 Posts

13 February 2010 at 7:25am

I'm having the same problem, but I'm experienced with SS. This seems to be a problem with the latest version 2.3.6. My old version of 2.3.4 never had this problem.

Any help, admins?


Community Member, 1 Post

25 February 2010 at 11:03pm

Edited: 25/02/2010 11:05pm


I'm very new to SilveStripe also, and I'm having issues installing new themes.

My issues are exactly the same as yours, and I'm unable to find half the stuff in _config.php in order to change the theme.

Apart from that, SS look's fantastic!



Community Member, 101 Posts

26 February 2010 at 8:29pm

hi all

You can try /?flush=all



Community Member, 1 Post

11 April 2010 at 9:31pm

?flush=all works. thanks!


Community Member, 12 Posts

4 August 2010 at 9:58pm

I've found that if you change anything in the mysite/_config.php file, it permanently disables the whole silverstripe installation. I see other people have encountered this as well. This is a SERIOUS flaw that the silverstripe team should address. I've spent an entire day trying to find a fix but the only solution is a clean insall. Arrrrrrrgggggghhhhhhhh!!!

Go to Top