Jump to:

517 Posts in 247 Topics by 260 members

Content Editor Discussions

SilverStripe Forums » Content Editor Discussions » Content editing woes!

Forum for content editors and CMS users.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1777 Views
  • regnirps
    Avatar
    Community Member
    9 Posts

    Content editing woes! Link to this post

    Problem the first: So, I'm looking at my home page in the CMS. I want to add an image below some text. I hit the little tree image icon and upload a JPEG to assets/uploads. I select the image (I get only file names to choose from, no thumbnails), select Centered on its own, and Insert image. OK, looks good in the CMS. I save and publish. The published site has a little rectangle in Firefox and a place holding rectangle of the correct size in Safari. Viewing the source shows the HTM generated by Silverstripe has this for the image location: "assets/Uploads/_resampled/ResizedImage60070-Logo.gif". Guess what? No such file in the _resampled folder. The same thing happens with any images. If they are in a subfolder in uploads, then the HTML points to a non-existent _resampled folder within the subfolder.

    Problem the second: I trashed all the images in the uploads folder to start fresh but the CMS thinks they are all still there. Rebuilt the DB, flushed everything I could think of. CMS says images are there. Try to edit one and the CMS doesn't say "no image", it crashes.

    Any takers? I'm out of things to try and behind schedule. You can visit andahammer.com and view the source.

  • regnirps
    Avatar
    Community Member
    9 Posts

    Re: Content editing woes! Link to this post

    Solved part of the second problem. If I switch to the Files & Images tab and look in the folders, they are correct. Go back to the Site Content tab. Now the Images right side bar shows everything correctly. Who'd a thunk?

    Edit Image doesn't hard crash. Now it just spins forever. Funny thing is, even the CMS can't find the image if I switch tabs and back. Now there is a rectangle with broken image icon. Not surprising I suppose, since the referenced file doesn't exist.

  • Howard
    Avatar
    Community Member
    215 Posts

    Re: Content editing woes! Link to this post

    Could it be a permissions error on the assests folder? If it doesnt have permission to generate the resized image then it will stuff up

    1777 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.