Jump to:

5537 Posts in 1737 Topics by 1223 members

Customising the CMS

SilverStripe Forums » Customising the CMS » Low performance !

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 317 Views
  • Chimera
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Low performance ! Link to this post

    Hi,

    i have built site for offering properties and i have trouble with performance. On homepage are :

    7 forms for filtering
    one for fulltext search
    two menus
    static content

    This page loads 2,5 seconds.

    Another page which shows properties with same 7 filters takes 4 seconds to load, but when i dump filtered data before template render, its loaded in 900 ms.

    Can you advise me how to speed up ??? Thanks

  • martimiz
    Avatar
    Forum Moderator
    1078 Posts

    Re: Low performance ! Link to this post

    If the loading time is 4 secs with and less then 1 sec without, one would suppose the way the data are filtered takes up an awfull lot of resources... Not easy to say why that would be, without knowing how it's done...

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5497 Posts

    Re: Low performance ! Link to this post

    XHProf can be a great way to analyze what part of the PHP is causing the delay. Once you know what is slow, you can look to optimize with partial caching or using the SS_Cache APi.

    317 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.