Jump to:

7935 Posts in 1536 Topics by 943 members

DataObjectManager Module

SilverStripe Forums » DataObjectManager Module » Problem with uploading as content author with DOM & SWFUpload

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1119 Views
  • oleze
    Avatar
    Community Member
    65 Posts

    Problem with uploading as content author with DOM & SWFUpload Link to this post

    When I try to upload an image file with Dataobject Manager and SWFUpload field in AssetAdmin as ContentAuthor, the SWF Field stays saying "Processing" and doesn't complete. When I'm logged in as Administrator, I can upload without problems. Rights for "Files & Images" are set.

  • mirkosassetti
    Avatar
    Community Member
    20 Posts

    Re: Problem with uploading as content author with DOM & SWFUpload Link to this post

    Same problem here ... i'm searching for a solution but can't find one for now.

  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Problem with uploading as content author with DOM & SWFUpload Link to this post

    Make sure your PHP setting "session_use_only_cookies" is off.

  • mirkosassetti
    Avatar
    Community Member
    20 Posts

    Re: Problem with uploading as content author with DOM & SWFUpload Link to this post

    I check the PHP setting "session_use_only_cookies" but it's off by default in my MAMP on Mac.
    I read the other discussion about the uploader stuck on "Processing", but here the problem is a bit different because DOM and SWFUpload works correctly if user have administration rights, stuck only with user without administration rights, so it seem a permission problem.
    I notice that stuck not only on File and Assets Manager, but also on page with DOM.
    I notice also that if i try to upload an image it stuck on "Processing", but if i try to upload another type of files it stuck on "Uploading".
    Tried also different browser, nothing.

  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Problem with uploading as content author with DOM & SWFUpload Link to this post

    There was a bug a few revs ago, where FileDataObjectManagerController::handleswfupload() was checking the wrong permission code. "CMSAccess_CMSMain" instead of "CMS_ACCESS_CMSMain". Make sure you're on the latest rev of FileDOM and swfupload.

  • mirkosassetti
    Avatar
    Community Member
    20 Posts

    Re: Problem with uploading as content author with DOM & SWFUpload Link to this post

    Mmmmm ... i have SilverStripe 2.4.1 and i have just downloaded and updated DOM and SWFUpload ... but, you are right!
    I checked the function FileDataObjectManagerController::handleswfupload() and the permission code was wrong. Changed it and all works fine now.
    Thanks a lot UncleCheese, you save my vacation!
    I owe you a beer, at least

  • oleze
    Avatar
    Community Member
    65 Posts

    Re: Problem with uploading as content author with DOM & SWFUpload Link to this post

    Okay, I checked my files too and it did help to change "CMSAccess_CMSMain" to "CMS_ACCESS_CMSMain". Before I did that, I checked the release on the module page. That does actually have that bug right now, that's why I had it....

    Thank you Uncle Cheese. If you visit Germany you can get a beer from me too ;).

    1119 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.