Jump to:

7936 Posts in 1537 Topics by 944 members

DataObjectManager Module

SilverStripe Forums » DataObjectManager Module » Images dissapear after viewing the Files and Images tab

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2 3
Go to End
Author Topic: 3207 Views
  • Chip Designs
    Avatar
    Community Member
    15 Posts

    Re: Images dissapear after viewing the Files and Images tab Link to this post

    I'm pretty sure that the issue is the way it handles file names as no matter what i try and do to fix the issue it is pointing to line 124 ($URL = $fileObject->SetHeight($size)->URL;) of image_gallery\code\ImageGalleryManager.php.

    I've also tried installing the newest versions of dataObjectManger, SWFuploader and image_gallery where it gave 2 blank pop up errors after installing, so I have reverted back to the semi-working version as before.

    Cheers,
    Rob

  • ChubChub
    Avatar
    Community Member
    16 Posts

    Re: Images dissapear after viewing the Files and Images tab Link to this post

    Hey Rob -
    I'm having a very similar issue as well. Once in a while, the FOLDER seems to think that it is new, which recursively removes all sub-files from the FILES table and re-creates them in the FILES table (with new ids). The file path is the same, which does not affect the links, but the TITLES are now gone (which took the users hours to put in) and the thumbnails are missing. I'm hurting real bad right now because of it - lots of bosses coming down on me. It seems to be the "Looking for new files" button - I am frantically trying to solve the issue looking through code... Any ideas? anyone?

  • dezmond
    Avatar
    Community Member
    17 Posts

    Re: Images dissapear after viewing the Files and Images tab Link to this post

    Same issue here too. Did anyone manage to solve it? Any help would be massively appreciated.

  • dezmond
    Avatar
    Community Member
    17 Posts

    Re: Images dissapear after viewing the Files and Images tab Link to this post

    Yeah this is definitely happening to me when i click the "look for new files' button. I looked in the db tables whilst everything was working fine and the 'FolderID' column in the 'ImageGalleryAlbum' table was linked to 'Default Album' (assets/image-gallery/gallery/Default-Album/) in the 'Files' table. After clicking the "look for new files' button all the IDs in the 'File' table are changed/updated whilst the FolderID column in the 'ImageGalleryAlbum' table remains the same (and therefore the relation is broken). I'm pretty lost with this so I'm now thinking of just hiding the 'Look for new files' button - anyone know how to do this? Not ideal I know but the image gallery is more important to me than this button.

    Cheers

  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Images dissapear after viewing the Files and Images tab Link to this post

    Hey, guys,

    Sorry you're all having this issue. Sounds nasty. I've been trying to replicate the problem. Let me make sure I have this right.

    * Running SS 2.4.1, DOM/ImageGallery on the trunk
    * Create a gallery with several albums, everything is good
    * Go to AssetAdmin and press "look for new files" (what should I see for # files deleted, added?)
    * Go back to CMSMain, and find that the ImageDOM on the photos tab is missing its images

    Is that right? Everything is staying in tact for me.

  • ChubChub
    Avatar
    Community Member
    16 Posts

    Re: Images dissapear after viewing the Files and Images tab Link to this post

    Hey Uncle Cheese -
    I think it's a bigger issue than the ImageGallery module - it appears to be a "looking for new files" issue in the Filesystem::sync() method. My theory (and I'm testing it...) is that the folder->existsfolder routine is "seeing" a new folder when in fact - nothing has changed... then it deletes the "orphans" and re-creates them again (all with new table file->id which cause havoc).

    Maybe I'm crazy? Let me know what you guys/gals think...
    -johnR

  • dezmond
    Avatar
    Community Member
    17 Posts

    Re: Images dissapear after viewing the Files and Images tab Link to this post

    Thanks for the reply UncleCheese.

    SS is definitely 2.4.1. ImageGallery was downloaded from the 'Latest Release' box stable version (not the download below that says 'latest build of unstable trunk here.'. Should I be downloading the latest unstable Trunk build?

    DOM - must have been the latest trunk build as thats the only option on the module page (Build Date: 2010-07-20).

    And yeah all the other steps are what I did to replicate the error.

  • dezmond
    Avatar
    Community Member
    17 Posts

    Re: Images dissapear after viewing the Files and Images tab Link to this post

    ...actually i've just realised that my DOM was downloaded 25-06-10 so it may have been a revision before the current one. I'll try it tonight and see if it makes any difference.

    Cheers.

    3207 Views
Page: 1 2 3
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.