Jump to:

7935 Posts in 1536 Topics by 943 members

DataObjectManager Module

SilverStripe Forums » DataObjectManager Module » Only get "No Image Resources found" after server upgrade

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 517 Views
  • sethx
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    Only get "No Image Resources found" after server upgrade Link to this post

    Hello,

    I've finished upgrading my server to sebian squeeze, and some things are still broken-ish .

    What still gets me is that i keep getting "<em>No Image Resources found</em>" when i select a folder from files on the server, and before i got a nice list of images.

    I have run the "find new files and images" utility, i do get preview images within the "files and images" section, i've tried deleted the _resized folder and double checked that gd and imgmagick is enabled in php_info(), which it is, and made sure apache has read access, which it does.
    Sitewise i have not changed a single thing since i started the upgrade process.

    The best part, is that the dropdown menu which shows the folders actually tells me how many files are in that folder, but they never get displayed.
    Existing pages which use this module simply show a default image instead of all the images now.

    What else could i check?

    The code i use to make a dataobjectmanager pop up is the following:

    <?php
    // /mysite/code/GalleryPage.php
    class GalleryPage extends Page
    {
    static $has_many = array (
    'Images' => 'ImageResource'
    );
    public static $db = array(
    );
    public static $has_one = array(
    );

    public function getCMSFields()
    {
    $f = parent::getCMSFields();
    $manager = new ImageDataObjectManager(
    $this, // Controller
    'Images', // Source name
    'ImageResource', // Source class
    'Attachment', // File name on DataObject
    array(
    'Title' => 'Title',
    'Caption' => 'Caption'
    ),
    'getCMSFields_forPopup'
    );
    $f->addFieldToTab("Root.Content.Gallery",$manager);
    return $f;
    }
    }

    class GalleryPage_Controller extends Page_Controller {
    }

  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Only get "No Image Resources found" after server upgrade Link to this post

    Check the AttachmentID field on your ImageResource records and ensure those point to a valid ID in the File table.

    Also, make sure the GalleryPageID on your ImageResource records points to a valid ID in the GalleryPage table.

    --------------------
    SilverStripe tips, tutorials, screencasts and more: http://www.leftandmain.com

    517 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.