Jump to:

7940 Posts in 1543 Topics by 946 members

DataObjectManager Module

SilverStripe Forums » DataObjectManager Module » PROBLEM WITH IMAGE GALERY

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 865 Views
  • servalman
    Avatar
    Community Member
    211 Posts

    PROBLEM WITH IMAGE GALERY Link to this post

    Hello evryone

    I have ss 2.4.5 installed (fresh install) and tried to install the famous image galery module
    I have downloaded the files from GITHUB and named them :

    DataObjectManager
    ImageGallery
    Uploadify

    It seems to go ok but when I create a NewImagGalery page nothing happens then when I refresh site tree the page is there but if I try to create albums / photos etc I get weird pages and not the usual clean upload page.
    Also if I try to save the page I get an error

    Does someone have an idea ?

    Thanks

  • davidm2010
    Avatar
    Community Member
    107 Posts

    Re: PROBLEM WITH IMAGE GALERY Link to this post

    This seems to be a big issue with Image Gallery for the last couple of releases. I had this problem with the GITHUB version and the download version from LeftandMain. It actually is messign up the database.

    So be careful with this module until there is a fix.

    DM

  • servalman
    Avatar
    Community Member
    211 Posts

    Re: PROBLEM WITH IMAGE GALERY Link to this post

    Hello

    Thanks for you answer

    I'm quite worried now because I have another site that is using image gallery

    Thanks

  • davidm2010
    Avatar
    Community Member
    107 Posts

    Re: PROBLEM WITH IMAGE GALERY Link to this post

    OK, seems like the problem I am having is with IE8. When I do everything in Firefox, it works like a charm.

    Has anybody else had problems with Image Gallery with IE8?

  • ICM
    Avatar
    Community Member
    3 Posts

    Re: PROBLEM WITH IMAGE GALERY Link to this post

    Any news in this matter?

    I experience the same problem as servalman, but the interface returned some what after renaming DataObjectManager to dataobject_manager

    I am running SS 2.4.5 with:

    unclecheese-DataObjectManager-8808fda renamed to "dataobject_manager"
    unclecheese-ImageGallery-dc4c750 renamed to "image_gallery"
    unclecheese-Uploadify-e94f3c0 renamed to "uploadify"

    from Github.

    From a fresh install i can create a ImageGalleryPage and add a new gallery and images (only error i see is the "detach" and "delete permanently" buttons in the file upload dialog are colored boxes). At this point the page can successfully be saved.

    When trying to change a ordinary "Page" behavior into a "ImageGalleryPage" behavior I get the "error saving content".

  • CurrysLake
    Avatar
    Community Member
    7 Posts

    Re: PROBLEM WITH IMAGE GALERY Link to this post

    I seem to have had some luck with Image Gallery. Here is what I did. Please keep in mind when I write this, I am not a developer, just a minor tinkerer.

    Clean install of 2.4.5
    Loaded the DataObjectManager Module
    Loaded Uploadify
    Ran dev/build
    loaded the image gallery module
    ran dev/build

    At this point I had countless probelms, including having the Upload button hidden behind a browse input.

    Found a thread about earlier versions of 2.4 and updated with the following patches:

    http://open.silverstripe.org/attachment/ticket/5547/2.4.0-FileUpload.diff
    http://open.silverstripe.org/changeset/114471

    Still having problems, browsing the forum, found something I thought to be a longshot, but it is Renamed folders for each module to be:

    dataobject_manager
    image_gallery
    uploadify

    And at least for now, it is working. Still testing and will update if I run across any new bugs. I hope this helps!

  • CHD
    Avatar
    Community Member
    218 Posts

    Re: PROBLEM WITH IMAGE GALERY Link to this post

    im having a mare with the latest version of image_gallery and ss 2.4.5
    it all works fine locally, but as soon as i upload i have problems.

    clicking "create image gallery page" does nothing. (emails an error to me saying: Error: Uncaught Exception: Cannot move /var/www/vhosts/cafemusicstudios.com/httpdocs/assets/image-gallery/NewImageGalleryPage-8/ to /var/www/vhosts/cafemusicstudios.com/httpdocs/assets/image-gallery/NewImageGalleryPage-10/
    At line 422 in /var/www/vhosts/cafemusicstudios.com/httpdocs/sapphire/filesystem/File.php )
    if i refresh, the page appears, but if i try and upload an image it throws up a server error. and emails me a very similar error message to the one above.

    looks like permission issues with image_gallery creating directories?
    but my whole assets directory is 777.
    AND ive even tried manually creating the directories myself and giving them all 777 but it still fails.

    any help?!

    865 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.