Jump to:

7940 Posts in 1543 Topics by 946 members

DataObjectManager Module

SilverStripe Forums » DataObjectManager Module » Uploaded images showing "file" icon not Thumbnail

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1189 Views
  • Musicaldustbin
    Avatar
    Community Member
    13 Posts

    Uploaded images showing "file" icon not Thumbnail Link to this post

    Hi I have been having some problems with the image gallery when i upload an image in the admin menu rather than showing a thumbnail for the files it just shows a black file icon and does not display anything at all on the live site

    I was running 2.3.3 and then updated to 2.4.5 also downloading the latest version from git hub however the error is still persisting.

    The files have been uploaded into the assets folder via filezilla, rather than using the upload as that was not working on the clients computer only. ( i have also updated the uploadify version to the current one).

    Any suggestions or help would be greatly appreciated

  • bones
    Avatar
    Community Member
    104 Posts

    Re: Uploaded images showing "file" icon not Thumbnail Link to this post

    This sounds like a problem that I had a while ago: uploading an image resulted in a "blank page" icon, and the file was always called "new image" (I think, from memory).

    It turned out to be a permissions issue on the "assets" folder and some of the other folders within. I changed the permissions for those folders to 777 and it's been OK since.

    Hope this helps you.

  • Wood
    Avatar
    Community Member
    4 Posts

    Re: Uploaded images showing "file" icon not Thumbnail Link to this post

    Hi, I am getting the same issue as musicaldustbin. Did you solve the problem?

  • badjedi
    Avatar
    Community Member
    25 Posts

    Re: Uploaded images showing "file" icon not Thumbnail Link to this post

    I am getting the same error also. But I have gone and changed the permissions, and reuploaded and installed the modules. all with no luck.

    Any one have an ideas?

    thanks in advance..

  • bones
    Avatar
    Community Member
    104 Posts

    Re: Uploaded images showing "file" icon not Thumbnail Link to this post

    Changing the permissions worked for me. Are you able to upload the images using SilverStripe rather than Filezilla?

  • Wood
    Avatar
    Community Member
    4 Posts

    Re: Uploaded images showing "file" icon not Thumbnail Link to this post

    I can't upload images using filezilla. I am still working on localhost. I can move files into the gallery page using the assets folder, but they display as blank file icons.

    How do you change permission to 777?

    1189 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.