Jump to:

7940 Posts in 1543 Topics by 946 members

DataObjectManager Module

SilverStripe Forums » DataObjectManager Module » Error at sapphire/filesystem/File.php line 422

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 643 Views
  • CHD
    Avatar
    Community Member
    218 Posts

    Error at sapphire/filesystem/File.php line 422 Link to this post

    im having a mare with the latest version of image_gallery and ss 2.4.5
    it all works fine locally, but as soon as i upload i have problems.

    clicking "create image gallery page" does nothing. (emails an error to me saying: Error: Uncaught Exception: Cannot move /var/www/vhosts/cafemusicstudios.com/httpdocs/assets/image-gallery/NewImageGalleryPage-8/ to /var/www/vhosts/cafemusicstudios.com/httpdocs/assets/image-gallery/NewImageGalleryPage-10/
    At line 422 in /var/www/vhosts/cafemusicstudios.com/httpdocs/sapphire/filesystem/File.php )
    if i refresh, the page appears, but if i try and upload an image it throws up a server error. and emails me a very similar error message to the one above.

    looks like permission issues with image_gallery creating directories?
    but my whole assets directory is 777.
    AND ive even tried manually creating the directories myself and giving them all 777 but it still fails.

    any help?!

  • dynamite
    Avatar
    Community Member
    66 Posts

    Re: Error at sapphire/filesystem/File.php line 422 Link to this post

    I am having the exact same problems, the only difference being the server is running suPhp, so I definitely cannot use 777.

  • warwick
    Avatar
    Community Member
    13 Posts

    Re: Error at sapphire/filesystem/File.php line 422 Link to this post

    I am having exactly the same problem, I have updated DOM, Uploadify and image_gallery to the latest version from Github and still have the problem.

    I notice files image gallery folders in assets are being created with 755 instead of inherting 777 from assets folder

  • CHD
    Avatar
    Community Member
    218 Posts

    Re: Error at sapphire/filesystem/File.php line 422 Link to this post

    yeah i got it working in the end, but i actually cant remember how!
    i THINK i may have used an older version of image-gallery...

    also, i deleted ALL mentions of image and image gallery in the database.
    then deleted the 3 modules.

    and re-installed them like this.

    dataobject & uploadify
    then dev/build

    then image_gallery
    dev/build again

    now it all seems to work fine.

    except for some reason uploadify is missing the 2 images in the CMS area "unlink and delete permanently" however they can easily be re-added yourself to the images folder. then referenced in the uploadify template file.

    643 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.