Jump to:

7935 Posts in 1536 Topics by 943 members

DataObjectManager Module

SilverStripe Forums » DataObjectManager Module » File upload continue button 500 error with no logs SS 2.4.7

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 554 Views
  • somerider159
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    File upload continue button 500 error with no logs SS 2.4.7 Link to this post

    Hi,
    As the title suggests I'm having an issue with all file uploads to a website hosted on Net Registrys shared cpanel servers. The site worked flawlessly for about a year. Then we were moved to another server within Net Registry. At this point we started getting issues when uploading files anywhere on the site. Uploadify lets you select the file and uploads it as expected but when you hit "continue" the popup shows formatted HTTP 500 server error (as per the error page defined in the CMS).

    Steps I've taken to debug this:
    - Ensure the files uploaded are present on the file system - they are.
    - Checked the PHP error log - nothing found
    - Logged SS errors to a file - nothing found
    - Checked apache log - 500 is present but doesnt indicate what the issue could be. No other errors around it.
    - Played with the asset folders chmod permissions - 777, 755 don't help.
    - Checked server resource logs - Looks fairly normal with a spike in IO traffic on upload. Nothing reaches the "limits" defined by Net Registry.
    - Set SS and PHP error logs at the beginning and end of key functions in the FileDataObjectManager.php class to determine where the code dies. UploadifyForm() starts and finishes as expected. The "Continue" button that maps to the function saveUploadifyForm() which never starts or finishes.
    - Installed SS 2.4.7 on another Net Registry account and the same issue occurs.
    - Ran the same code locally in two different LAMP environments without issue.

    At this stage I'm out of ideas. Has anyone else had this problem?

  • simon_w
    Avatar
    Forum Moderator
    471 Posts

    Re: File upload continue button 500 error with no logs SS 2.4.7 Link to this post

    Try enabling dev mode so that SilverStripe displays the error message instead of the 500 error page. You may need to set display_errors to on to actually see it.

  • somerider159
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    Re: File upload continue button 500 error with no logs SS 2.4.7 Link to this post

    Yep that's all on. It doesn't display. I just get the 500 error html file. I suspect it's something external to the application. Is that function particularly resource intensive?

    554 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.