Jump to:

7940 Posts in 1543 Topics by 946 members

DataObjectManager Module

SilverStripe Forums » DataObjectManager Module » Import from existing folder – trouble...

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1006 Views
  • joelg
    Avatar
    Community Member
    129 Posts

    Import from existing folder – trouble... Link to this post

    Hi UncleCheese and others

    I'm trying to import files from an existing folder, but get an error:

    Fatal error: Call to a member function hasValue() on a non-object in /hsphere/local/home/pulsart/galleripulsart.dk/test/silverstripe-cache/.cache.hsphere.local.home.pulsart.galleripulsart.dk.test.dataobject_manager.templates.DataObjectManager_popup.ss on line 35

    By the way, I'm using Silverstripe 2.3.3 on a Mac os X, however the problem also shows up on Windows with internet explorer. I've tried to modify folder-permissions, but this doesn't have any impact.

    Got a clue?

    Joel

  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Import from existing folder – trouble... Link to this post

    Tough to say. Does that happen when you choose a folder from the dropdown, or after your select files and click the "import" button?

    Does it happen with every file you try to import? Even ones from other folders? My best guess is that somehow files are making it into the list that are not actually in your filesystem.

    Try clicking on the Files & Images tab to sync the filesystem to the database and then come back to it.

  • joelg
    Avatar
    Community Member
    129 Posts

    Re: Import from existing folder – trouble... Link to this post

    Hi Unclec...

    It happends after I've selected the files and press "import".

    Afterwards the files actually shows up in the DataObjectManager window, that is when I've pressed the close button, however the pictures are missing.

    The error happends wether I import one, two or all files from a folder. And it happends on all folders...

  • joelg
    Avatar
    Community Member
    129 Posts

    Re: Import from existing folder – trouble... Link to this post

    Hi Unclecheese

    You haven't got any idea?

    I've checked with the database and everything there gets imported, so I guess it's just the file that doesn't get copied. Could this be the problem and what can I do to debug it?

    Thanks

    Joel

  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Import from existing folder – trouble... Link to this post

    The only thing I can offer you at this point is to have me go in and take a look at what might be going on. You can contact me through my website to schedule a time to commission the work.

    1006 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.