Jump to:

2011 Posts in 1436 Topics by 620 members

Form Questions

SilverStripe Forums » Form Questions » Userform fails to install. Help

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 933 Views
  • gbart
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Userform fails to install. Help Link to this post

    I downloaded the userform module and followed the install instructions as
    listed in the readme file.

    After the userform folder was extracted and renamed I copied it to the
    root of my site and ran the http://www.test.ca/dev/build.

    finnished with a web server not responding.

    I then ran the http://www.test.ca/dev/build/?flush=1 and the site appeared
    to be back to normal but the user forms did not install.

    What other things could I look at doing to get this resolved.

    Thanks for the assistance!!!!

    Also see attached file.

    Web Server
    debain 5.0.5
    apache2
    mysql 5+
    php5

    Attached Files
  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5508 Posts

    Re: Userform fails to install. Help Link to this post

    Please put the site into dev mode so you can see the actual error and the trace, not just 'Website Error'. http://doc.silverstripe.org/debugging#dev_mode

  • gbart
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: Userform fails to install. Help Link to this post

    Thanks Willr for looking at this with me!!

    I think that I have it into dev mode, after I run the command this is now what I get.

    See attached PDF.

    Attached Files
  • gbart
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: Userform fails to install. Help Link to this post

    UPDATE

    In looking at the error I believe that this is a sql permission error so I then granted more access to the database for the account. I then ran the http://www.test.ca/dev/build again and it seemed to complete just fine. I log in to edit the test site again and the form selection was now there but now when I create a new for page it is grey with no controls to do anything.

    I will keep working on the issue and if anyone has a suggestion I would be great-full!!

    Gerald

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5508 Posts

    Re: Userform fails to install. Help Link to this post

    but now when I create a new for page it is grey with no controls to do anything.

    It will be grey if you do not have permission to edit the form. Make sure under the access tab that you have the correct permissions to edit the page.

  • gbart
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: Userform fails to install. Help Link to this post

    I did not get the option to choose who could edit the page so for the past few hours I updated to the latest version of SS and Userforms and it just started working for me.

    Going forward what would be correct sql permissions that I should assign to the db account so that I do not have this issue?

    Willr I really appreciate you assistance in this!

    Gerald

    933 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.